Feyenoord heeft géén koopoptie bedongen op reddende engel

4 maart 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord won zaterdagavond met pijn en moeite van FC Groningen, door een indraaiende voorzet c.q. schot van Oussama Idrissi. De buitenspeler komt steeds meer los in dienst van de Rotterdammers, is een vaste basisklant onder Arne Slot. Toch is dat mogelijk niet voor de lange termijn: in de huurdeal met Sevilla is namelijk géén koopoptie opgenomen.

Dat meldt Feyenoord Transfermarkt zaterdagavond althans. Idrissi wordt voor een seizoen gehuurd van Sevilla, waar hij nog tot 2025 onder contract staat. Anders dan Ajax, dat hem destijds voor een kleine twintig miljoen euro had kunnen overnemen van de Andalusiërs, heeft Feyenoord in deze huurperiode geen koopoptie bedongen op Idrissi. Als ze hem wel willen overnemen na het huidige seizoen, moet er dus onderhandeld worden en dat kan weleens in het nadeel uitpakken van Feyenoord. 

De buitenspeler maakte tegen FC Gronigen het eerste doelpunt in de Eredivisie namens zijn huidige werkgever. Maar het kan wel eentje zijn die heel belangrijk is in de race om de landstitel. "Ja, dat is heel bijzonder", reageert hij voor de camera's van ESPN. "Vanaf de eerste seconde had ik al het gevoel dat we zouden winnen. Helaas wordt er ook nog een goal afgekeurd. We hebben meerdere kansen gecreëerd om te winnen, maar verder was het wel lastig", erkende hij.

Lees ook: Hierom was het geen rode kaart voor Määttä tegen Feyenoord

Zijn doelpunt was eigenlijk als voorzet bedoeld, maar Idrissi weet uit ervaring al dat een indraaiende bal gevaarlijk(er) kan zijn dan een voorzet uit een actie buitenom. "Ik hoor al vanaf de O15 dat als je naar binnenkomt, je moet mikken op de tweede paal. Als niemand de bal aanraakt, dan vliegt hij er alsnog in. Dat is ook makkelijker voor de aanvallers, want de bal gaat al richting het doel", zei Idrissi, die weet dat het een bijzonder doelpunt is. "Eens in de twee, drie jaar gaat hij erin."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen