Dringend transferadvies aan Ajax: "Zoek iemand die dát heel goed kan"

5 maart 2023, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beleidsbepalers van Ajax hebben een dringend advies gekregen van Kenneth Perez. De analist van ESPN vindt dat de Amsterdammers in de komende zomer de transfermarkt op moeten om een absolute vrijetrappenspecialist te halen. Het ontbreekt in de selectie van John Heitinga momenteel aan goede nemers, zag hij.

"Ik heb een tip voor Ajax: zoek iemand die een goede vrije trap kan nemen", leidt Perez zijn bepleiting in bij Dit was het Weekend. "Tadic vindt dat hij een vrije trap kan nemen, maar hij kan het niet heel goed. We hebben Steven Bergwijn gezien tegen Union Berlin... Steven Berghuis is niet heel goed. Mohammed Kudus heeft eentje genomen en die zat meteen."

Als voorbeeld geeft Perez het moment van een vrije trap tegen NEC, die perfect lag voor een rechtspoot om rechtstreeks te schieten. Linkspoot Tadic nam de bal en gaf hem voor, zonder enig resultaat. "Dat zie je zelden of nooit bij vrije trappen vanaf deze heerlijke plek. Deze lag perfect voor een rechtsbenige vrijetrappennemer", zag Perez.

Lees ookJurriën Timber spreekt zich uit over rode kaart FC Groningen tegen Feyenoord

Tadic maakte vijf vrije trappen bij Ajax, maar had daar wel liefst 84 pogingen voor nodig. Steven Berghuis scoort met twee goals uit 44 pogingen geen hoger percentage. Volgens Perez, in het verleden een specialist op het gebied van vrije trappen, is een percentage van zo'n tien procent kenmerkend voor een specialist. Lasse Schöne schoot bijvoorbeeld viermaal raak namens Ajax en had daar slechts 31 vrije trappen voor nodig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen