Driessen ziet één groot verschil tussen Arne Slot en Erik ten Hag

6 maart 2023, 07:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen. De Rotterdammers gaan nog altijd aan de leiding in de Eredivisie, plaatsten zich afgelopen week voor de halve finale van de KNVB Beker en spelen donderdagavond de eerste achtste finale tegen Shaktar Donetsk in de Europa League. Trainer Arne Slot kan weliswaar op veel lovende kritieken rekenen, maar volgens Valentijn Driessen 'voel je dat hij bijna continu smacht naar meer erkenning door de buitenwacht'.

De verslaggever van De Telegraaf wijdt in zijn wekelijkse column aandacht aan de prestaties van Manchester United-trainer Erik ten Hag en Slot. Ten Hag sleepte vorige week weliswaar zijn eerste hoofdprijs in Engeland in de wacht, maar leed zondag op bezoek bij Liverpool een historische nederlaag. 'Vergeet even de 7-0 nederlaag van Manchester United bij Liverpool en de armoedige 1-0 zege van Feyenoord tegen FC Groningen. Ten Hag en Slot zijn nationaal en internationaal de nieuwe vaandeldragers van het Nederlandse trainersgilde', schrijft Driessen.

Hoewel Ten Hag als hoofdtrainer bij Ajax drie keer landskampioen werd en ook buiten de eigen landsgrenzen succesvol was, schrijft Driessen dat 'wat Slot met Feyenoord neerzet, in sommige opzichten hoger kan worden aangeslagen dan Ten Hags prestaties bij Ajax en Manchester United'. Slot moet het in Rotterdam weliswaar doen met aanzienlijk minder financiële middelen, maar volgens Driessen is het hem 'gelukt om zijn ploeg een volledige metamorfose te laten ondergaan en het intensieve aanvalsspel te laten spelen dat hij voor ogen heeft'.

'Communicatie trucjes'

Maar Driessen ziet wel een duidelijk verschil tussen beide oefenmeesters. 'Ten Hag is iemand die volledig onverstoorbaar zijn gang gaat. Erkenning zoekt hij slechts in prestaties en bij tegenslagen zoekt hij de schuld voornamelijk bij zichzelf en zijn team. Bij Slot ligt dit anders en voel je dat hij bijna continu smacht naar meer erkenning door de buitenwacht. Nog meer, hoewel de buitenwacht hem overlaadt met complimenten. Het succes van Feyenoord wordt meer aan hem toegeschreven dan aan welke Feyenoorder ook', schrijft Driessen.

'Iedereen is benieuwd hoe Slot zal omgaan met tegenslag', vervolgt de verslaggever. 'Hij is er nog weinig mee geconfronteerd bij eerder AZ en de afgelopen anderhalf jaar bij Feyenoord. Nu het niet helemaal meer naar zijn zin verloopt en wat kritiek opsteekt, komen de eerste haarscheurtjes aan de oppervlakte en bedient Slot zich van communicatieve trucjes. Zo weet hij in zijn reacties niet hoe nadrukkelijk hij de spelopvatting van Feyenoord moet bewieroken', stelt Driessen, die ook van mening is dat Slot 'regelmatig de bijzondere prestaties van Feyenoord afzet tegen de portemonnee die door Ajax is getrokken'.

'Tot slot wil hij niets weten van suggesties dat Feyenoord het spreekwoordelijke geluk van een aanstaande kampioen en/of arbitrale meevallers heeft. Het zijn kleine Louis van Gaal-trekjes. Weliswaar is Slot een bezeten trainer, een controlfreak; hij heeft die zogenaamde handigheidjes helemaal niet nodig. Sluit hij eenmaal aan bij het niveau van Erik ten Hag, dan doorziet iedereen zulke opzichtige trucjes en kunnen ze zomaar tegen Slot gaan werken', besluit Driessen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen