Derksen: "Hij kan het niet, leert het nooit en hoort nooit in Oranje"

6 maart 2023, 22:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Johan Derksen ziet geen toekomst voor Kjell Scherpen in het Nederlands elftal. De 23-jarige keeper speelde zeventien wedstrijden voor Jong Oranje en maakt ook deel uit van de voorselectie die Ronald Koeman vrijdag bekendmaakte voor het Nederlands elftal. Derksen zag Scherpen diezelfde avond nog blunderen tegen AZ, waardoor Jesper Karlsson het winnende doelpunt kon maken.

Derksen, die na een afwezigheid van twee uitzendingen terugkeerde bij Vandaag Inside, zegt te begrijpen dat Scherpen bij de voorselectie zit. "Ik begrijp best dat hij Scherpen selecteert, omdat hij de keeper van Jong Oranje is, maar dat komt doordat Nederland geen goede jonge keepers heeft. Die Scherpen kan het niet, leert het nooit en hoort nooit in het Nederlands elftal te komen", vertelt Derksen bij het zien van beelden van het doelpunt van Karlsson, dat ontstond doordat Scherpen mistastte.

Lees ook: Kjell Scherpen baalt na nieuwe blunder: "Gebeurt me te vaak"

"Hoe kan je daar nou zo naast zitten? Heel apart, dit", vindt ook René van der Gijp. "Dat gebeurt hem iedere wedstrijd", merkt Derksen op. "Dat is structureel. En dat terwijl hij het ideale lichaam heeft voor een keeper." Derksen weet ook wie wél onder de lat moet staan bij Oranje. "Jasper Cillessen stond goed te keepen tegen Ajax. Die verdient echt een plaats in het Nederlands elftal. Van Gaal liet hem buiten de selectie, maar Koeman zal gewoon voor de beste keeper kiezen."

Koeman nam vijf doelmannen op in zijn selectie. Behalve Jasper Cillessen (NEC) en Scherpen (Vitesse) mogen ook Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (Anderlecht) hopen op een plek in de definitieve selectie. De kans is echter aanzienlijk dat Noppert vanwege fysieke klachten niet kan deelnemen aan de interlands.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Bijlow niet geselecteerd en Noppert wel ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen