Ajax-verdediger Bassey lacht om twee bijzondere vragen van journalisten

5 maart 2023, 21:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Bassey (23) verscheen zondagmiddag als man-of-the-match tijdens de nabeschouwende persconferentie bij Ajax – NEC. De Nigeriaanse verdediger maakte indruk en niet alleen op het veld. Ook na de wedstrijd zorgde hij voor een verrassend relaxate persconferentie, met wisselende antwoorden én tweemaal schoot hij in de lach bij een vraag.

De eerste keer was toen uit de perszaal de vraag kwam met wie Bassey het meeste omgaat bij Ajax. Na een lach counterde Bassey vrolijk: "Gaan we het over voetbal hebben of over mijn persoonlijke leven? Bedoel je op het veld of daarbuiten?", aldus de achterhoedespeler. "Met Jurriën Timber, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn heb ik wel een goede band", gaf hij ook nog antwoord op de gestelde vraag.

Meteen daarna liet het journaille de Ajacied wederom glimlachen met de vraag wat Bassey zoal na de trainingen van Ajax doet. "Hoezo, wil je ook langskomen", had de verdediger een prachtige reactie op de vraag. "Af en toe spreken we bij iemand thuis af, omdat de meesten alleen wonen. Dat kan best eenzaam zijn, zo zonder familie."

Lees ookHeitinga betreurt nieuws over Klassieker: "Beslissingen waren al genomen

Trainer John Heitinga gaf later overigens op die laatste vraag ook een indirect antwoord: volgens hem bekijkt Bassey heel veel beelden na de trainingen van Ajax. "Hij is ontzettend leergierig. Hij bekijkt constant beelden samen met Dwight Lodeweges", merkte de oefenmeester op. In zijn ogen was Bassey de terechte man van de wedstrijd. "Het uitschakelen van zijn man heeft hij vandaag heel goed gedaan."

Zelf was de hoofdrolspeler ook content met zijn rol en ontwikkeling onder Heitinga. "Ik heb veel geleerd en extra werk verricht. Ook heb ik veel videosessies gehad met Dwight Lodeweges. Ik ben blij om te zien dat het zich uitbetaald heeft." Daarbij vond het hij het zelfs een klein voordeel dat hij even niet speelde. "Vanaf de zijkant zie je het spel toch vanuit een ander perspectief."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen