Zorgen voor Ten Hag: bizarre cijfers van opponent FC Barcelona

14 februari 2023, 09:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag staat met Manchester United voor een zwaar karwei in de Europa League donderdagavond. Opponent FC Barcelona noteert dit seizoen namelijk ijzersterke statistieken in de achterhoede. Geen team binnen Europa kreeg minder dan tien tegentreffers dit seizoen in de competitie, maar de Catalaanse grootmacht moest tot dusver slechts zeven keer vissen in La Liga tot dusver.

Dat blijkt uit Spaanse statistieken. FC Barcelona houdt vooralsnog gelijke tred met de beste verdediging ooit in de Primera Division. Dat record is in handen van Deportivo La Coruna, gevestigd in het seizoen 1993/1994. Zij kregen gemiddeld 0,33 doelpunt tegen per wedstrijd over het gehele seizoen en is daarmee nog altijd de beste achterhoede ooit in Spanje.

In de 38 wedstrijden destijds incasseerde Deportivo La Coruna slechts achttien tegengoals, desondanks werd de club in dat seizoen overigens tweede achter FC Barcelona op doelsaldo (+36 om +49). Na 21 wedstrijden staat FC Barcelona dit seizoen op slechts zeven tegengoals (0,3 per wedstrijd), waarmee het op schema ligt op dertien tegengoals.

Lees ook: Spaanse media lyrisch over 'El jefe' De Jong: 'Speelde de hoofdrol'

Dat is beduidend achter lager dan La Coruna, al heeft dat vooral met het huidige gemiddelde te maken. In de eerste seizoenshelft ging het in de Champions League overigens iets minder met FC Barcelona – wat Ten Hag anderzijds perspectief zal geven. In het miljardenbal hielden ze in de zes wedstrijden namelijk niet eenmaal de nul in de groepsfase, waarin ze derde eindigden achter Bayern München en Internazionale. Viktoria Plzen maakte de groep, waarin Xavi met zijn elftal twaalf tegentreffer incasseerde in zes wedstrijden, compleet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen