'Zorgen voor Ajax: Ten Hag wil nog een sterkhouder naar de Premier League halen'

28 februari 2023, 14:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohammed Kudus (22) staat op het verlanglijstje van Manchester United. Dat meldt the Manchester Evening News dinsdagochtend op basis van enkele bronnen binnen de club. Volgens het medium is trainer Erik ten Hag hard op zoek naar nieuwe versterkingen voor het volgende seizoen en is de naam van de Ajax-middenvelder inmiddels gevallen bij The Red Devils.

Samuel Luckhurst, journalist van the Manchester Evening News, schrijft dat de Tukker ervan overtuigd is dat Kudus de kwaliteiten heeft om te slagen in de Premier League. De twee werkten in het verleden samen bij Ajax. Eerder haalde Ten Hag ook al verdediger Lisandro Martínez en de Braziliaan Antony naar United, in totaal werd er voor het duo bijna 170 miljoen euro neergeteld.

Ook de naam van Frenkie de Jong (25) wordt door het Engelse medium genoemd. Ten Hag zou aankomende zomer een tweede poging willen wagen om de Nederlandse middenvelder binnen te halen, nadat De Jong er afgelopen zomer voor koos om FC Barcelona trouw te blijven. Een vertrek van onder meer Harry Maguire, Anthony Martial en Alex Telles zou United echter de financiële ruimte moeten geven om enkele grote namen aan te trekken. Als alternatief voor Kudus en De Jong wordt de naam van Jude Bellingham geopperd, maar of de 19-jarige speler van Borussia Dortmund naar Manchester wil is nog maar zeer de vraag. 

Probleem voor Ajax

Voor Ajax zou een vertrek van Kudus een flinke aderlating zijn. De Ghanese middenvelder annex aanvaller speelt al sinds 2020 voor de Amsterdammers, maar is sinds het huidige seizoen een vaste waarde bij de regerend landskampioen. Ook onder de nieuwe trainer John Heitinga verkeert Kudus momenteel in topvorm, in de afgelopen negen wedstrijden was hij liefst zes keer trefzeker. Over het gehele seizoen was Kudus, die inmiddels is omgetoverd tot rechtsbuiten, goed voor zestien goals en twee assists in 32 wedstrijden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ag na het seizoen pas, strik erom!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zat er sowieso al dik in dat hij gaat vertrekken, dus wat is het probleem eigenlijk? Ze krijgen er ook een leuke cent voor. Alleen de kooplust van ten Hag bij Ajax vind ik nogal belachelijk. Ik denk dat er ook wel andere clubs komen voor die jongen.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang hij het gewenste bedrag maar betaalt. Ik werk ook graag met mensen die ik ken en zich bewezen hebben. Graag snel een nieuwe, goede, technisch directeur in plaats van die twee koekenbakkers die er nu zitten en dan weer iets evenwichtigs opbouwen. Veel tijd is er helaas niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen