Waarom PSV flink last kan hebben van geflopte Ajax-deal

14 februari 2023, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV moet in de Europa League rekening houden met de bij Ajax mislukte Lucas Ocampos. De Argentijn vertrok na een half jaar alweer uit Amsterdam in afgelopen januari en daar kan men in Eindhoven mogelijk last van hebben. Hij is door Sevilla namelijk gewoon ingeschreven voor het restant van de Europa League.

En de Spaanse club staat tegenover PSV in de tussenronde van de Europa League. Ocampos is sinds zijn terugkeer weliswaar geen basisklant onder Jorge Sampaoli, maar de Argentijn laat zijn landgenoot wel meer dan regelmatig even meedoen. Sinds zijn terugkeer kwam hij in vier duels in actie in La Liga, eenmaal als basisklant. Ook in de Copa del Rey kreeg hij een basisplaats in de enige wedstrijd die er was.

De kans dat PSV dus te maken krijgt met de geflopte Ajacied is ontzettend groot. Hetzelfde geldt voor Bryan Gil: ook de huurling van Tottenham Hotspur kan in actie komen. Hij kan door zijn jonge leeftijd en verleden in Spanje op de B-lijst van Sevilla worden gezet. Het inschrijven van Ocampos gaat wel ten koste van middenvelder Pape Gueye: de huurling van Olympique Marseille was dit weekend nog dé uitblinker namens Sevilla, maar werd voor Europa niet geregisteerd.

Lees ook: Ajax-flop Ocampos blikt terug: "Mij is nooit verteld waarom ik niet speelde"

Ocampos werd in de eerste seizoenshelft verhuurd aan Ajax, maar kwam in Amsterdam niet tot een doelpunt of assists in de zes officiële optredens die hij maakte. Mede daardoor werd uiteindelijk na veel hangen en wurgen het huurcontract ontbonden met hem. Verder is sterkhouder Papú Gomez geblesseerd, terwijl achter voormalig PSV'er Karim Rekik een vraagteken staat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen