Vermoedelijke opstelling Ajax: rouleert Heitinga richting Union Berlin?

12 februari 2023, 08:49

Ajax-trainer John Heitinga won de eerste drie wedstrijden onder zijn leiding. De oefenmeester koos tot driemaal toe voor dezelfde elf spelers aan de aftrap en de verwachting is dat hij dat ook tegen RKC Waalwijk zondagmiddag gaat doen. Ergens wel opmerkelijk met het duel met Union Berlin in gedachte.

Heitinga wisselde tot dusver niet in zijn basiself en de verwachting is dat dat ook in Waalwijk niet gebeurt. Met Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Mohammed Kudus lijkt de voorhoede dus ongewijzigd te blijven. Edson Alvarez blijft kompaan van Jurriën Timber centraal achterin, terwijl Owen Wijndal de linksback en Devyne Rensch de rechtsback is.

Het middenveld wordt gevormd door Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Laatstgenoemde is meestal de eerste wissel onder Heitinga. Tegen Excelsior en FC Twente werd hij na een uur vervangen door Francisco Conceição. Tegen SC Cambuur kwam de Portugees echter pas een paar minuten voor het einde van het duel in het elftal voor Klaassen.

Lees ook: Heitinga krijgt lachers op de hand met opmerking over Feyenoord - PSV

Heitinga liet zich in persconferenties eerder al ontvallen dat hij een duidelijk 'eerste elftal' heeft en dat het aan andere spelers is, om zich in het elftal te spelen. Toch had het ook gekund dat de oefenmeester voorzichtig ging rouleren, in de wetenschap dat er midweeks een zware wedstrijd tegen Union Berlin wacht in de Europa League. Zeker voor spelers met minder wedstrijdritme, onder wie Wijndal, zou dat nog kunnen meewegen. Wellicht dat Heitinga dat gedurende het duel nog wel laat doorschemeren in zijn wissels.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Taylor, Klaassen; Kudus, Bergwijn; Tadic.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen