Van Nistelrooij onder druk bij PSV: 'De kritiek zwelt zeker aan'

18 februari 2023, 08:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is opvallend stil rondom PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. De Eindhovenaren staan op de rand van uitschakeling in Europa, bivakkeren op de vierde plaats in de Eredivisie en er is weinig consistentie te vinden in het aanvalsspel. Als er geen verbetering optreedt, dan zou ook de piepjonge coach op langere termijn wellicht moeten vrezen voor zijn positie.

Dat schetst het Eindhovens Dagblad althans over de situatie in het Philips Stadion. 'Langzaam maar zeker zwelt de kritiek op Van Nistelrooij aan', weet het dagblad. De uitschakeling in de Champions League deed pijn, net als de nederlagen bij SC Cambuur (3-0), FC Groningen (4-2) en FC Emmen (1-0) in de Eredivisie. In de beker zitten de Eindhovenaren nog wel, maar dat geldt ook voor concurrenten Ajax en PSV. Dat kan wel een belangrijke reddingsboei zijn in de strijd om Europees voetbal.

'Van Nistelrooij moet zien te voorkomen dat PSV zo ver afglijdt en wordt daarbij in de steek gelaten door zijn spelers, die telkens terugkerende fouten in zijn team veroorzaken', weet het ED, dat ook kritiek heeft op de werkwijze van de coach, die een plan bedenkt en daarbij de beste spelers zoekt. 'Veel beter zou hij kunnen bouwen aan een team en van daaruit soms wisselen. Dan ontstaan meer automatismen en een logischere hiërarchie.' Het feit dat en de uitleg over dat Ismael Saibari tegen Sevilla voor het eerst sinds maanden plots in de basis begon, zorgt voor onbegrip bij de regionale krant.

Lees ook: Spaanse media lyrisch over Sevilla

Steun voor Van Nistelrooij

Dat PSV in de winterstop Cody Gakpo en Noni Madueke verkocht, hielp natuurlijk en geeft de coach extra draagvlak. Bovendien heeft algemeen directeur Marcel Brands Van Nistelrooij zelf doorgeschoven én het publiek is nog vol goede moed. 'De gunfactor houdt hij wel, want de mens achter de trainer is geliefd in het Eindhovense.' De verwachting is dat Brands hem voorlopig blijft steunen, maar dat het wel zoeken is naar lichtpunten. 'Zonder verbetering komt bij PSV ook voor Van Nistelrooij de gevarenzone dichterbij.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die man nou gewoon zitten en zijn beginnersfouten maken. PSV wist waar ze aan begonnen toen ze hem aanstelden. Hij is net een half jaar bezig! Het team had al moeite genoeg om wedstrijden te winnen voor de winterstop, dat wordt in ieder geval niet beter als je je beste speler verkoopt. Beoordeel hem liever na 2 volledige seizoenen, als er dan geen progressie is kun je altijd nog een ander aanstellen.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en terecht ik vind het een goeie speler maar als trainer waardeloos!! tegen sevilla had hij er die marokaan er in staan maar die kan niet voetballen!! en teze tsja!! ben blij dat mijn clib goed draait!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen