Ten Hag ontkent indianenverhalen: "Ik ben heel rustig in de hele situatie"

12 februari 2023, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag denkt niet dat de verkoop van Manchester United invloed gaat hebben op zijn eigen opbouw van de club. Er gingen verhalen dat de oefenmeester mogelijk vervangen gaat worden als de Qatarezen aan de macht komen bij The Red Devils, maar daar is volgens hem geen sprake van.

"Nee, hoor. Ik ben hier om aan het team te werken en om het beste uit deze spelers te halen", liet hij in De Telegraaf zich niet al te veel ontvallen over de potentiële overname van Manchester United. De club staat al langere tijd te koop. Dat er amper spelers gehaald konden worden in de afgelopen transferwindow, ziet Ten Hag niet als een belemmering op zijn werkzaamheden.

"Natuurlijk heb ik ook een rol bij het binnenhalen van goede spelers. Ik moet ook overleg voeren met het management en het bestuur van Manchester United en dat gebeurt ook volop. Maar ik ben hier niet voor de financiën, ik ben hier aangesteld om sportieve doelen te bereiken", aldus de oefenmeester over de verkoop van de club. "Ik ben heel rustig in de hele situatie. Ik heb mijn eigen planning, ga voor het hoogste maar heb ook altijd een plan B."

Lees ook: Ten Hag slachtoffer van overname Manchester United? "Dan gaat hij er 100% zeker uit"

Maguire wissel

Ook ging het in het vraaggesprek over de situatie van aanvoerder Harry Maguire, die zijn basisplaats is verloren. "In elke wedstrijd dat ik hem heb opgesteld, deed hij het goed. We hebben veel concurrentie, maar dat wil ik ook. We hebben twee goede rechtsbenige centrale verdedigers, Raphael Varane is ook een briljante man op die positie. Maar we hebben ze allebei nodig. Als Manchester United terug naar de top wil, hebben we op elke positie twee topspelers nodig. Want er zijn zoveel wedstrijden en verschillende competities waarin we spelen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen