Pijnlijke conclusie Tadic: "Vanaf het moment dat Heitinga is aangesteld, zijn we heel goed gaan voetballen"

19 februari 2023, 19:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic is tevreden met de manier waarop hij momenteel speelt bij Ajax. De aanvoerder was zondagmiddag een van de absolute uitblinkers bij de Amsterdammers in eigen huis tegen Sparta Rotterdam en deed dat in de punt van de aanval. "Het gaat om automatismen. De trainer denkt dat dit mijn beste positie is."

Dat zei de Serviër tegenover ESPN na het laatste fluitsignaal tegen Sparta Rotterdam (4-0). "Ik heb er ook gespeeld in het seizoen dat we de halve finale van de Champions League speelden. Vorig jaar ben ik ook als nummer negen gebruikt. Het gaat om automatismen. Dit is het beste voor het team en daar gaat het om. Goede resultaten halen. We moeten prijzen winnen", reageerde Tadic, die duidelijk blij is met de komst van Heitinga. "Vanaf het moment dat Heitinga is aangesteld, zijn we heel goed gaan voetballen."

Heitinga: Tadic absolute leider

De oefenmeester gaf ook tekst en uitleg over waarom hij Tadic in de spits posteert. "Hij kan daar fantastisch spelen, dat hebben we eerder in de Champions League ook gezien. Hij is heel belangrijk in de punt van de aanval. Ook in het druk zetten. Met zijn gogme en slimheid. Hij is een targetman en absolute leider. Op dit moment is hij voor het team het beste in de spits."

Tadic is ook een belangrijk onderdeel van het plan van Ajax zonder bal. "We willen volgens een bepaalde manier druk zetten. Dat ging de voorgaande wedstrijden niet goed. Tegen RKC Waalwijk in de eerste helft niet bijvoorbeeld. Daar hebben we veel aandacht aan besteed", analyseerde Heitinga. "Je moet het honderd procent goed doen, anders kun je het beter niet doen."

Union Berlin - Ajax

Verder gaf Heitinga een hoopvolle update over de uitgevallen Edson Alvarez. "Hij wordt gecheckt door het medische team, maar ik ga ervanuit dat Edson er donderdag tegen Union Berlin bij is." Tadic ziet de Amsterdammers als favoriet voor de return van de tussenronde van de Europa League. "We moeten winnen, ja. Wij zijn de favoriet."

Dat de routinier weer eens in de schijnwerpers staat door zijn ouderwetse goede vorm, dat zorgde voor een glimlach bij Tadic. Dat hij eerder nog veel kritiek kreeg, doet hem weinig. "Nee, dat deed geen pijn. Het is normaal als aanvoerder van Ajax dat je kritiek krijgt als je slecht speelt. Dan ben ik logischerwijs de eerste die aangepakt wordt", zei de Serviër.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga doet het vooralsnog gewoon prima. Nog lang geen 100% maar het gaat wel weer de goede kant op.

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amper? Geen schot op doel!!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lachwekkend gewoon tegem de kleintjes gewonnen.Tegen union amper een schot op doel whaha.Een kinderhand is snel gevuld in a dam tegenwoordig!.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook het feit dat deze toppers een trainer nodig hebben om te winnen van deze kleine ploegjes. Uit hun zelf komt niks . Van spelers die voor zoveel gehaald zijn mag je toch wel dat verlangen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen