Kippenvel: acties met en voor Slegers leverde al bijna tienduizend donoren op

14 februari 2023, 08:41

De acties rond de ongeneeslijke zieke Thijs Slegers heeft al bijna 10.000 (!) extra donoren opgeleverd. Sinds het nieuws naar buiten kwam dat de perschef van PSV niet lang meer te leven heeft, maar zich nog wel wilde inzetten om zo veel mogelijk stamcel- en bloeddonoren binnen te halen, is al bijna de helft van wat nodig is opgehaald.

Dat bleek tijdens de uitzending voor Slegers op ESPN maandagavond. Er waren enkele weken geleden minimaal nog twintigduizend extra stamceldonoren nodig – al is meer altijd beter -, maar bijna de helft van dat aantal heeft zich al aangemeld door alle acties. Zowel rond wedstrijden in de Eredivisie van PSV als ook in verschillende programma's en op social media waren er diverse acties om nieuwe donoren te werven.

Normaliter zijn er voor dergelijke campagnes en aantallen nieuwe donoren miljoenen euro's nodig, maar ditmaal stond de telefoon roodgloeiend. Er zijn iets meer nieuwe stamceldonoren (zeven duizend) dan bloeddonoren bij de bloedbank (bijna drieduizend) bijgekomen. Met alle acties is een groot deel van voetballend Nederland in elk geval bereikt, dat bovendien duidelijk bereid is om zich in te schrijven voor Slegers, die jarenlang tegen leukemie heeft gevochten.

Bekijk ook: Emotionele Ibrahimovic komt met prachtige woorden voor Slegers

Tijdens de tv-show maandagavond was Slegers zelf ook aanwezig. Ondanks dat hij niet lang meer te leven heeft, zet hij zich met hart en ziel in voor de actie's om meer donoren te werven. Afgelopen weekend was hij bijvoorbeeld ook aanwezig in het Philips Stadion, waar ook massaal werd stilgestaan bij zijn situatie en hij een hart onder de riem gestoken kreeg. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen