Het ultieme moment voor Gakpo om de ban bij Liverpool te breken

13 februari 2023, 07:00   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 23:42

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 10 februari. 

Specials

Tops en flops

Na een enerverende midweek in de KNVB Beker werd er vrijdag, zaterdag en zondag weer gevoetbald in de Eredivisie. Speelronde 21 begon met een geweldige eerste helft van AZ en eindigde met een omzetting van John Heitinga, waardoor Ajax alsnog te sterk was voor RKC Waalwijk. Het was de tweede keer in een paar dagen tijd dat de wissels van Heitinga uitstekend uitpakten. Verdient de oefenmeester van Ajax daarmee een plekje in onze Tops en Flops? Aan de hand van meerdere opvallende momenten blikt FCUpdate.nl terug op de afgelopen speelronde in de Eredivisie.

Dit deden de Europese opponenten van Ajax en PSV

Deze week begint het Europese voetbal weer voor de Nederlandse clubs Ajax en PSV. Feyenoord en AZ zijn al een ronde verder in de Europa League en Conference League. De Amsterdammers moeten het donderdag opnemen tegen het Duitse 1. FC Union Berlin en PSV gaat op bezoek bij Sevilla. Hoe deden de Europese opponenten van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in hun nationale competitie?

Wedstrijden

Liverpool – Everton (21.00 uur)

Cody Gakpo noteerde nog geen enkel doelpunt of assist namens Liverpool. Na zes officiële wedstrijden is de kritiek in Engeland dan ook niet mals voor de Nederlander. Dat hij niet bepaald in een gespreid bedje is beland na zijn transfer, helpt de oud-PSV'er uiteraard ook niet om te acclimatiseren. Een eerste goal of assist in de derby kan daarom een enorme opsteker zijn voor Gakpo.

Sampdoria – Internazionale (20.45 uur)

De achterstand van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries met Internazionale op koploper Napoli is dertien punten. Met nog zeventien wedstrijden is dat niet onoverbrugbaar, maar wel zeer fors - zeker gezien de overtuigende manier waarop Napoli voetbalt. Om de druk nog enigszins op de nummer één te houden, moet Inter zelf in elk geval blijven winnen. Lukt dat ook bij nummer negentien Sampdoria, bij wie Bram Nuytinck en Sam Lammers onder contract staan?

Jong PSV – ADO Den Haag (20.00 uur)

Dick Advocaat heeft het aardig op de rit bij ADO Den Haag. De laatste nederlaag dateert alweer van vorig kalenderjaar, midweeks werd Go Ahead Eagles verslag in de KNVB Beker en in de derde periodetitel staat de club op de vijfde plaats. Bij een zege op Jong PSV stijgt het een plekje naar de tweede stek achter PEC Zwolle – dat al een periodetitel heeft. De kortste weg naar de play-offs?

Voetbal op tv

20.00 uur: MVV- Heracles Almelo, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Offside, Veronica, voetbaltalkshow

20.45 uur: Sampdoria – Internazionale, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Liverpool – Everton, Viaplay, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen