Geweldige avond Ronaldo: vier goals, record én uitlopen op Messi

9 februari 2023, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo (38) heeft een geweldige avond achter de rug bij Al-Nassr. De Portugees nam donderdag tegen laagvlieger Al-Wehda de volledige productie van zijn ploeg voor zijn rekening tijdens de 0-4 (!) overwinning, waardoor Al-Nassr weer koploper van Saudi-Arabië werd. Bovendien maakte Ronaldo zijn 500ste doelpunt in clubverband.

Dat jubileumdoelpunt waar Ronaldo al een tijdje naar aan het snakken was, de teller bij Al-Nassr stond tot deze donderdagavond pas op één rake penalty, viel al na ruim twintig minuten. Uit een aanval die hij zelf opzette, schoot Ronaldo relatief simpel raak in de verre hoek. Het was zijn vijfhonderdste goal na 311 treffers bij Real Madrid, 103 bij Manchester United, 81 bij Juventus en 3 bij Sporting Portugal.

De teller zou uiteindelijk oplopen tot 503 en vijf goals voor Al-Nassr, want voor de elfde keer in zijn loopbaan maakte Ronaldo uiteindelijk vier doelpunten in één wedstrijden (en het was zijn 61ste officiële hattrick tegenover 56 voor Lionel Messi). De tweede goal was vergelijkbaar met zijn eerste, maar dan vanaf de andere kant. Het derde doelpunt van een strafschop en zijn laatste treffer was een rebound op zijn eigen poging. 

Lees ook: Cristiano Ronaldo uit zijn plaat na 500ste (!) competitie-goal

Door de vier doelpunten en zege gaat Al-Nassr weer naar de koppositie van Saudi-Arabië. Het heeft evenveel punten van Al-Shabab, dat nog wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Met zijn in totaal vijf doelpunten in de Saudi Pro League gaat Ronaldo voorlopig overigens niet aan kop van de topscorersranglijst, al is met de huidige vorm Talisca (dertien doelpunten) nog wel te achterhalen voor Ronaldo. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan we nu elke week de score krijgen van deze amateurclubs en in het bijzonder Ronaldo? Hopelijk niet, totaal niet interessant 👎

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stop hier toch eens mee @FcUpdate. De man speelt bij amateurs 6e klasse, wij zijn klaar met Ronaldo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen