Geen Leeds United voor Slot: "Sevilla zou geweldige club zijn voor hem"

12 februari 2023, 11:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot (44) kon in de afgelopen periode de overstap maken naar Leeds United, maar zijn werkgever Feyenoord liet hem onder geen beding gaan. Voormalig coach Aad de Mos denkt dat het goed is voor Slot dat hij niet naar de Premier League is vertrokken. Hij denkt dat een stap naar Spanje veel beter zou zijn.

De Mos ziet in Slot de beste trainer van de Eredivisie, maar denkt dat niet Engeland de beste vervolgstap voor hem is. "In Spanje kun je doen met de spelers wat bij Slot bij AZ deed en nu bij Feyenoord doet. In Engeland is dat veel moeilijker, daarom is Spanje beter voor hem", vertelde De Mos bij Goedemorgen Eredivisie. Slot zelf zou dat eerder ook al hebben uitgesproken.

"Sevilla zou een geweldige club voor hem zijn", noemde De Mos de opponent van PSV in de Europa League. "Bij Leeds United moet je met beperkte middelen degradatievoetbal spelen. Dat is perfect voor Dick Advocaat. Zijn ploegen zijn sterk als hij de bal niet heeft. Slot wil altijd vooruit voetballen, daar is hij ook gespecialiseerd. Maar in Spanje kun je dat beter uitvoeren."

Lees ook: Slot hakt knoop door: Giménez wint spitsenstrijd in De Kuip

De Mos werd gevraagd naar wie hij na Slot de beste coach in Nederland vindt: Dick Lukkien en Dick Schreuder. En als hij moet kiezen, dan die laatste. "Hij heeft het bij Katwijk, een moeilijke overwinning, zeer goed gedaan. Bij PEC Zwolle met dezelfde principes ook en heeft hij in de Eredivisie heel veel punten gepakt. Nu speelt hij ook weer volop de aanval, met een goede restverdediging. Ook de spelers ontwikkelen zich goed en ze worden lachend kampioen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen