Geel Ten Hag, foutje Frenkie en bijzondere rol Weghorst: héérlijke kraker

16 februari 2023, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United en FC Barcelona hebben de neutrale toeschouwer donderdagavond in het heenduel van de eerste knock-outronde in de Europa League tot de grote winnaar gebombardeerd. Erik ten Hag had met een paar fraaie tactische vondsten lang de beste papieren op een overwinning in Camp Nou, maar zal na een heroïsche slotfase uiteindelijk tevreden zijn met het 2-2 gelijkspel, dat na een ge-wel-di-ge wedstrijd op het scorebord stond. 

De meest opvallende man op het veld in de eerste helft was Wout Weghorst. Niet eens zozeer vanwege zijn prestaties, maar vooral vanwege zijn positie. Ten Hag had de spits namelijk op het middenveld geposteerd achter Marcus Rashford om te spelen op de counter en druk te zetten op de zwakste opbouwer van FC Barcelona, Franck Kessié. Niet zonder succes: mede door de druk van de Nederlandse spits kwamen The Red Devils tot twee goede kansen in de eerste helft voor Marcus Rashford en Weghorst.

Lees ook: Geniale tactiek of fatale blunder? Ten Hag geeft Weghorst opmerkelijke rol 

Foutje Frenkie?

Het uitvallen van Pedri weerhield FC Barcelona er echter niet van om uit de startblokken te schieten na de thee: na een gevaarlijke poging van Raphinha knikte Marcos Alonso bij de tweede paal uit een corner na vijftig minuten knap raak: 1-0. Maar niet voor de eerste keer dit seizoen toonde Manchester United snel veerkracht, via wie anders dan Rashford.

De spits werd weggestoken door Fred, die uit de rug van Frenkie kon lopen, en schoot uit een schier onmogelijke hoek knap raak: 1-1. Het was zijn veertiende doelpunt in de laatste zestien officiële wedstrijden. Frenkie zal balen dat hij Fred liet lopen in zijn rug, al kan het niet als een échte fout worden bestempeld. Ook bij de tweede United-goal ging er één speler in de fout, maar zag de gehele achterhoede er niet goed uit toen Rashford uit een corner over de achterlijn dribbelde en laag voor schoot. Koundé werkte de bal ongelukkig in het eigen doel: 1-2.

Gele kaart Ten Hag

Het had nog erger kunnen worden voor Koundé als hij even later met rood had moeten vertrekken toen hij de doorgebroken Rashford neerhaalde. De arbiter van dienst floot echter niet, tot grote woede van Casemiro én Ten Hag. Beiden kregen geel vanwege commentaar op de leiding, al mocht de Nederlandse coach niet klagen toen Weghorst even later niets kreeg voor een ongelukkige, maar keiharde charge op Gavi.

Een goal die Malacia niet te verwijten viel, toch zal Lisandro Martinez terugkeren na zijn schorsing en Shaw normaliter in de return linksback spelen. Al hant het er uiteraard vanaf wat Ten Hag bedenkt: zijn tactische vondst pakte donderdagavond erg goed uit, al leverde het geen overwinning op. Wel zijn Busquets en Pedri geblesseerd en pakte Gavi geel en liep zo een schorsing op voor het duel in Manchester. Wie staat er naast Frenkie op het middenveld in de return?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen