Flinke opsteker voor Bayern München na dramatische zaterdag

19 februari 2023, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München beleeft een weekend met twee gezichten. Enerzijds is er de teleurstelling na de pijnlijke nederlaag bij Borussia Mönchengladbach, anderzijds zorgt de aanstaande rentree van Sadio Mané voor een enorme glimlach. De aanvaller raakte begin november geblesseerd, moest daardoor het WK in Qatar én de eerste wedstrijden na de winterstop aan zich voorbij laten gaan, maar traint inmiddels weer mee met de groep. 

Bayern München kwam matig uit de winterstop. De eerste drie competitiewedstrijden van de tweede seizoenshelft eindigden allemaal in een gelijkspel, waardoor de regerend landskampioen de voorsprong op de achtervolgers zag slinken. Na de bekerzege op Mainz leek Bayern München de smaak weer te pakken te hebben. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won in de competitie van achtereenvolgend Wolfsburg en Bochum en deelde afgelopen dinsdag Paris Saint-Germain een eerste tik uit in de achtste finales van de Champions League.

De overwinning op PSG kreeg echter geen goed vervolg. Bayern München kwam zaterdag in de kraker tegen Borussia Mönchengladbach al na acht minuten met een man minder te staan. De grootmacht hield desondanks lang stand, maar in de tweede helft trok de thuisploeg de overwinning alsnog naar zich toe. Daardoor kan Bayern München de koppositie later vandaag kwijtraken aan Union Berlin, de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Europa League. Bovendien heeft Borussia Dortmund de kans om op gelijke hoogte te komen met Bayern München. 

Lees ook: Nagelsmann verontschuldigt zich voor woede-explosie richting arbitrage

De zondag is desondanks goed begonnen voor de club uit Beieren. Mané meldde zich vanochtend eindelijk weer op de groepstraining. De Senegalees maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Bayern München en groeide al snel uit tot belangrijke kracht in de ploeg van Nagelsmann. Maar vlak voor het WK in Qatar sloeg het noodlot toe. Mané raakte geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. De Senegalese bond had in eerste instantie nog de hoop dat haar sterspeler 'gewoon' kon deelnemen aan het WK, maar die hoop bleek tevergeefs. Mané moest onder het mes en staat daardoor inmiddels al ruim drie maanden aan de kant. 

Maar zijn rentree is nu dus eindelijk aanstaande. Dat nieuws wordt met luid gejuich ontvangen door iedereen bij Bayern München. De club verzorgde zelfs een livestream om de aanvaller weer in actie te kunnen zien. Mané was dit seizoen in 23 wedstrijden in alle competities goed voor elf doelpunten en vier assists. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen