Bekerkraker Feyenoord met halflege tribunes: fans de dupe?

28 februari 2023, 17:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en sc Heerenveen spelen de kwartfinale van de KNVB Beker woensdagavond in een half gevuld Abe Lenstra Stadion. Op de kaartverkoop van het duel staan strenge regels, ingesteld door de Friezen zelf. Zij willen voorkomen dat er veel supporters vanuit Rotterdam op de tribunes van de thuissupporters komen te zitten. 

Dat komt door een incident in 2020 bij een wedstrijd tussen beide teams. Destijds zat het stadion vol met Feyenoord-fans, die ook veelal tussen de reguliere Friese fans belandden. "De volgende dag wilden heel veel seizoenkaarthouders hun seizoenkaart inleveren. Mensen die hier al 40 jaar komen stonden huilend aan de balie om hun seizoenkaart in te leveren. Dat wil je niet nog een keer meemaken", licht voorzitter Cees Roozemond de strenge regels van sc Heerenveen toe tegenover RTV Rijnmond.

Er ontstonden veel ongeregeldheden, waarna besloten werd om tegen Feyenoord de kaartverkoop te bemoeilijken. Het gevolg was halfvolle tribunes in de Eredivisie enkele weken geleden en dat zal voor deze bekerkraker niet anders zijn. Naast de seizoenkaarthouders zijn alleen supporters zijn welkom die dit eerder een wedstijd van sc Heerenveen bijgewoond hebben. Daarbij tellen Ajax, SC Cambuur en RKC Waalwijk (afgelopen weekend) ook nog eens niet mee.

Lees ook: Eindelijk meer Feyenoord-spelers in Oranje? "Koeman gaat handtekening zetten"

En dus wordt het duel afgewerkt in een halfleeg Abe Lenstra Stadion, tot afgrijzen van Kees Lau, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Hij verwacht dat de fans van Feyenoord nog wel een poging zullen wagen op tickets van fans van sc Heerenveen. "Identificeren gebeurt nooit bij de entree. Het zijn ook geen melaatsen, maar gewoon voetbalsupporters. Wees niet zo bang voor supporters die met hart en ziel voor het voetbal leven", doet hij een beroep op de Friese club. "De wedstrijd van twee weken geleden verliep in goede vrede, maar het is echt belachelijk hoe leeg het stadion was."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen