Ajax wacht komende zomer grote deal: "Verwacht zo'n 40 miljoen"

18 februari 2023, 08:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet rekening houden met een vertrek van Edson Alvarez. De Mexicaanse middenvelder kon afgelopen zomer voor een gigantisch bedrag naar Chelsea, maar de Amsterdammers wilden hem destijds niet laten gaan en hielden hem aan zijn lopende contract. De verwachting is echter dat hij alsnog verkast na dit seizoen.

Dat doet Ajax-watcher Mike Verweij uit de doeken in de podcast van De Telegraaf. Afgelopen zomer wilde Chelsea liefst zestig miljoen euro betalen voor de controleur en het is volgens Verweij een fout dat ze niet meegewerkt hebben destijds, ondanks dat er al behoorlijk wat spelers waren vertrokken. "Want dat bedrag krijgen ze natuurlijk nooit meer", weet hij.

Toch blijft er een fraaie transfersom over, is de verwachting. Gezien het feit dat hij nog altijd pas 25 jaar is en al meer dan zestig interlands speelde voor Mexico, is de inschatting dat Alvarez voor nog veertig miljoen euro over de toonbank kan gaan. Dat de middenvelder zelf weg wil, stak hij recentelijk niet onder stoelen of banken. Dat interview had hij met Verweij, die op basis daarvan deze duidelijke conclusie trekt.

Lees ook: Ajacied stevig aangepakt: 'Hij voetbalt als het eeuwige talent'

Statistieken Edson Alvarez

Alvarez kwam tegelijkertijd met Lisandro Martinez naar Amsterdam en had anders dan zijn Zuid-Amerikaanse collega wel eigenlijk direct al een basisplaats bij Ajax. Hoewel hij de laatste tijd weleens achterin geparkeerd staat, is hij van origine een middenvelder. Het overgrote deel van de 131 officiële wedstrijden (tien goals, vijf assists) stond hij als nummer zes op papier bij de regerend landskampioen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

60 miljoen? Strik eromheen, in een plastic roeibootje zetten en hem door Klaas-Jan persoonlijk naar de overkant laten brengen. Doosje Merci erbij, doet het altijd goed!

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer zo'n domme gedachte van Ajax om Alvarez niet aan Chelsea te verkopen. Pech voor Alvarez persoonlijk en ook voor Ajax, omdat Alvarez maar een middelmatige speler is. Ik vond Alvarez tegen Union slordig, niet alert, traag en het zal Ajax bezuren als hij in het centrum opgesteld wordt. Ajax heeft meer miskleunen in de ploeg: Bergwijn (zwakker dan bij PSV zelfs, laat hem bankzitten), Berghuis is leuk voor in de eredivisie maar is geen niveau Ajax, Taylor is geen dribbelaar en beschikt niet over splijtende pass, altijd de bal breed terug naar Bassey, laat Fitz-Jim maar in zijn plaats spelen. Rensch is ook te licht voor Ajax. Ik verwacht niet dat Ajax dit seizoen een prijs. welke dan ook gaat winnen. Leider, helaas, jamais.😥

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen