Ajax slaat belangrijke slag en legt zoon ESPN-analist langer vast

28 februari 2023, 00:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Witte rook boven de Johan Cruijff ArenA  en huize Vink. Skye Vink, de zoon van oud-Ajacied én ESPN-analist Marciano Vink, heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend. De zestienjarige spits komt uit voor de Onder-18 van de club en behoort tot een van de grootste talenten van de jeugdopleiding. Vink junior heeft een overeenkomst getekend die met terugwerkende kracht ingaat op 1 december 2022 en uiteindelijk doorloopt tot de zomer van 2025.

Dat maakte Ajax maandagavond bekend op de eigen clubkanalen. Vink speelt sinds 2017 voor de Amsterdamse club. De zestienjarige aanvaller scoort makkelijk en wordt gezien als een van de grootste talenten van de Ajax-school. "Het zat er al een tijdje aan te komen. Dat de dag er nu eindelijk is, is harstikke mooi", reageert Vink op de website van Ajax. Naar verluidt waren ook een paar Duitse clubs concreet geïnteresseerd in de jonge spits.

Ondanks zijn zestien jaar, speelt Vink in het Onder-18 elftal van de Amsterdamse club. Op dit moment is de aanvaller herstellende van een kuitblessure. De spits is ook jeugdinternational van Oranje Onder-17, waar hij tot op heden vier keer in actie kwam en één keer trefzeker was.

In de voetsporen Marciano Vink

Skye Vink is zoals gezegd niet de eerste uit de generatie Vink die voor Ajax uitkomt. Vader Marciano Vink (52) kwam vanaf het seizoen 1988 tot 1993 uit voor de club uit de hoofdstad. Vink senior kwam in totaal 139 wedstrijden in actie voor de Amsterdammers, waarna hij vervolgens verkaste naar Genoa. Vader Marciano is momenteel actief als analist bij ESPN.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij kan niet meer onafhankelijk Ajax analyseren als zijn zoon zijn debuut in de toekomst in Ajax 1 gaat maken natuurlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen