Wéér een nieuwe klus voor Bas Nijhuis: "Hier heb ik altijd van gedroomd"

13 januari 2023, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Nijhuis verwierf zijn bekendheid in de media als voetbalscheidsrechter, maar de arbiter timmert inmiddels op alle vlakken behoorlijk aan de weg. Naast trouwambtenaar, analist en vaste gast bij Vandaag Inside gaat de leidsman ook aan de slag met een eigen weekendshow bij RTV Oost. Hij krijgt een eigen show op de zaterdagochtend.

Dat maakt RTV Oost bekend. Nijhuis sloot af en toe al weleens aan bij de regionale omroep als analist, maar krijgt ditmaal een eigen show, samen met presentator Bert van Losser, met wie Nijhuis naar eigen zeggen een goede klik heeft. "Bert zal in eerste instantie de presentator zijn die schuift, maar ik ben wel echt van plan om dit ook te gaan leren. Radio is lekker dynamisch. Ik heb er veel zin in", aldus de arbiter.

Hij kijkt ontzettend uit naar zijn nieuwe avontuur, omdat hij hier 'altijd van gedroomd heeft', maar blijft het ambt waarin hij doorbrak als mediapersoonlijkheid, ook zeker trouw. "Ik ben en blijf gewoon scheidsrechter natuurlijk. Maak jullie niet druk. Dus na de show van morgen zet ik koers naar Volendam", verduidelijkt Nijhuis, die het duel van Het Andere Oranje tegen RKC Waalwijk onder zijn hoede heeft.

Lees ook: Nijhuis legt uit waarom hij winnende goal van Feyenoord afkeurde: 'Nieuwe regels'

De nieuwe shot van Nijhuis, die deze week zijn 46ste verjaardag vierde, met Van Losser gaat 'Weekend Overijssel' heten, eerder deed Nijhuis ook weleens wat bij andere radiozenders, waaronder Veronica. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen