Waarom PSV geen makkelijke opgave krijgt tegen Sparta Rotterdam

7 januari 2023, 12:45

PSV heeft het de laatste jaren zelden makkelijk gehad tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren kwamen vaak op achterstand, maar morsten anderzijds ook zelden punten. Toch is er reden om aan te nemen dat het geen makkelijke opgave wordt tijdens de hervatting van de Eredivisie én tijdens het bekerduel een paar dagen later op Het Kasteel. FCUpdate.nl blikt samen met Jacks.nl vooruit op de dubbele ontmoeting tussen beide teams.

In eigen huis is PSV al lange tijd ongeslagen tegen de Rotterdammers in de Eredivisie. Sterker nog: in 2010 lieten de Eindhovenaren voor het laatst punten liggen tegen Sparta Rotterdam (1-1). Sindsdien werd er telkens gewonnen: 2-1, 1-0, 1-0, 1-0 & 3-0. Dat er voor een overwinning van het elftal van Ruud van Nistelrooij slechts een quotering van 1.24 staat, is dan ook niet geheel verrassend. Een gelijkspel (6.40) of Spartaanse zege ([a,http://fcupdate.nl/jacks,_blank,14.00]) kan je wel een leuk bedrag opleveren bij Jacks.nl.

Dat Sparta Rotterdam zomaar eens voor een stunt kan zorgen in de lichtstad, is gezien de sprekende resultaten van De Kasteelheren dit seizoen echter zeker niet onmogelijk. In de laatste vier edities in Rotterdam kwam Sparta namelijk op voorsprong tegen PSV, al leverde dat slechts één keer een resultaat (gelijkspel) op. Mede gezien de goede vorm van de formatie van Maurice Steijn.

Lees ook: PSV-transfer de wraak van Daley Blind? 'Hem is een kunstje geflikt'

Opvolger Gakpo

Een resultaat van Sparta Rotterdam wordt extra aannamelijk vanwege het feit dat Cody Gakpo is vertrokken uit Eindhoven. MVP van de Eredivisie en topscorer van PSV: wie gaat hem vervangen? In het oefenduel met AC Milan maakte Noni Madueke veel indruk bij PSV. Gaat hij de leegte van Gakpo invullen vanaf de rechterkant? Als hij de score opent of het laatste doelpunt maakt, kun je bij Jacks.nl liefst 5.40 maal je inleg winnen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen