Waarom Ajax extra veel waarde hecht aan een zege in Den Bosch

11 januari 2023, 11:02

Nee, een overwinning op FC Den Bosch zal het zelfvertrouwen van Ajax en diens achterban zeker geen flinke boost geven. Maar de Amsterdammers hebben 'm wel hard nodig om een einde te maken aan een reeks wedstrijden zónder zege. FCUpdate.nl blikt samen met Jack's vooruit op de ontmoeting tussen FC Den Bosch en Ajax in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Dat de realiteit in het voetbal van de ene op de andere dag er volledig anders uit kan zien, blijkt ook dit seizoen in de Eredivisie. Ajax boekte op 22 oktober een 1-4 overwinning op RKC Waalwijk en profiteerde daarmee volop van het puntenverlies van Feyenoord, dat eerder die dag genoegen had moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Een dag later zag Ajax PSV met 4-2 verliezen van FC Groningen, waardoor de Amsterdammers de grote winnaar van speelronde 11 waren en serieus afstand namen van de concurrentie.

Niemand die er op dat moment rekening mee hield dat de overwinning in Waalwijk vooralsnog de laatste in competitieverband zou zijn. Ajax kwam sindsdien vier keer in actie in de Eredivisie, maar wist dus niet meer te winnen. Na de thuisnederlaag tegen PSV volgden gelijke spelen tegen Vitesse, FC Emmen én NEC. Daardoor wacht Ajax al ruim twee maanden op een overwinning in eigen land. De ploeg van Alfred Schreuder verloor een paar dagen na de zege in Waalwijk namelijk ook van Liverpool in de groepsfase van de Champions League. Boekt Ajax vanavond in Den Bosch eindelijk weer een zege? Een stunt zou het, ondanks de enorme vormdip, natuurlijk niet zijn. Bij Jack's krijg je daarom bij een Amsterdamse triomf slechts 1.

Bij Ajax zullen ze desondanks maar wat blij zijn met een overwinning én een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Schreuder en zijn spelers kunnen een succesje goed gebruiken. Niet in de laatste plaats om al dan niet een beetje aan het goede gevoel te werken richting de cruciale weken in de Eredivisie. Ajax krijgt zaterdagavond bezoek van FC Twente en neemt het acht dagen later in Rotterdam op tegen Feyenoord. Wil Ajax in die wedstrijden goede resultaten neerzetten, zal het een stuk beter met de kansen moeten omgaan dan afgelopen zondag in Nijmegen. Tanken de aanvallers in Den Bosch vertrouwen door een grote uitslag neer te zetten? Bij meer dan 3,5 doelpunten krijg je 1. Mist Ajax wederom kans op kans en scoort het minder dan 2,5 doelpunten, [a,https://jacks.nl/promoties/fcupdate_sports?utm_source=fcupdate&utm_medium=headline%2Bbanner&utm_campaign=welcomeoffer&,_blank,dan verdien je 2,63 keer je inzet].

Gatenkaas

De gemiste kansen zijn overigens niet de enige reden waarom Ajax tegen NEC genoegen moest nemen met een punt. De manier waarop de Amsterdammers de vrije trap verdedigden waaruit de 1-1 viel is veelzeggend voor de defensieve organisatie dit seizoen. Die is er namelijk vaker niet dan wel. Het gebrek daaraan heeft geleid tot bijzonder veel tegentreffers. In de Champions League kreeg Remko Pasveer er zestien om de oren en in de Eredivisie staat de teller al op achttien. Niet voor niks nam Ajax Geronimo Rulli vorige week over van Villarreal. Misschien debuteert hij vanavond in het wit-rood-wit en houdt 'ie meteen de 'nul'. Denk jij echter dat zelfs KKD-laagvlieger FC Den Bosch een gaatje weet te vinden in de Amsterdamse defensie? Bij meer dan 0,5 Bossche doelpunten krijg je bij Jack's 2.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen