Vermoedelijke opstelling Ajax: opmerkelijke vervanger van Rensch

22 januari 2023, 08:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax start vermoedelijk met Edson Álvarez in het hart van de verdediging zondagmiddag in De Klassieker tegen Feyenoord. De Mexicaan vervulde die rol ook al tegen FC Twente na de rode kaart van Devyne Rench. Alfred Schreuder was content met die invulling en heeft niet bijzonder veel andere opties en dus is dat vermoedelijk de keuze.

Dat betekent dat het middenveld van de Amsterdammers gevormd zal worden door Kenneth Taylor Davy Klaassen en voormalig Feyenoorder Steven Berghuis. De voorhoede bestaat naar alle waarschijnlijkheid uit Francisco Conceiçao, Brian Brobbey en aanvoerder Dusan Tadic.

Daardoor kwam er slecht nieuws voor onder anderen Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Owen Wijndal: zij beginnen als reserve in De Kuip zondagmiddag. Yori Baas, Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitisch, Jay Gorter en Rensch zijn om verschillende redenen afwezig bij de selectie van Schreuder, die de ontwikkeling van Conceição ook heeft besproken.

"Hij is sterker, fitter en heeft meer inhoud dan twee maanden geleden. Breng je zo'n jongen te snel, dan had hij wellicht een terugslag gehad en die verwacht ik nu niet', vertelde Schreuder recentelijk in De Telegraaf over het waarom het zolang duurde voor de buitenspeler serieus in de picture kwam. "Het is mooi om te zien dat hij het elftal met zijn acties, het passeren van tegenstanders, z'n diepgang en versnelling energie geeft."

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Klaassen, Berghuis; Conceição, Brobbey, Tadic

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Driesje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij leert het echt niet.... Wijndal weer op de bank... Tadic weer starten...

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic is niet bepaald in vorm de laatste tijd maar in zo'n wedstrijd zeker wel bruikbaar als het een beetje meezit. Hij heeft in elk geval de juiste mentaliteit en ondanks zijn slechte vorm doet hij áltijd alles om te winnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen