Ten Hag legt glasheldere wens neer bij clubleiding Manchester United

3 januari 2023, 08:01

Erik ten Hag heeft een duidelijke wens neergelegd bij de clubleiding van Manchester United. De Nederlandse coach wil een extra aanvaller vastleggen in deze winterse transferwindow. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo vindt de coach dat hij niet genoeg opties heeft in zijn voorhoede om de rest van dit seizoen op alle fronten mee te strijden.

Tegenover het gerenommeerde The Athletic geeft de oefenmeester tekst en uitleg over zijn transferverzoek. "We hebben een goede selectie, als alle spelers beschikbaar zijn. Maar met de hoeveelheid wedstrijden die eraan zit te komen, denk ik dat er behoefte is aan een nieuwe aanvaller", legde Ten Hag zijn stevige wens uit.

Daarbij moet het bovendien gaan om iemand die er meteen kan staan. "Je hebt een speler nodig die meteen impact heeft. Anders ben je alleen maar geld aan het verbrassen en dat helpt het team niet", wist hij. Met Marcus Rashford, Antony, Anthony Martial, Alejandro Garnacho, Jadon Sancho (al een tijdje afwezig) en Anthony Elanga zijn de meeste opties wel genoemd, maar voor laatstgenoemde is belangstelling omdat hij duidelijk buiten de basiself valt.

Lees ookProject Ten Hag: op deze posities heeft United nog versterking nodig

"We hebben heel veel goede spelers en die staan in de belangstelling van diverse clubs, zeker als ze niet zo vaak bij ons spelen", zei Ten Hag over de vermeende interesse van Everton in Elanga. "Maar we hebben de huidige selectie nodig. We hebben een brede selectie nodig en zeker in de aanval is dat het geval." Eerder nam de club namelijk afscheid van Cristiano Ronaldo, terwijl Mason Greenwood al het hele jaar geen onderdeel uitmaakt van de selectie en Facundo Pellistri amper wordt gebruikt door Ten Hag.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen