'Ten Hag doet wat Van Gaal en Mourinho niet lukte bij Manchester United'

3 januari 2023, 11:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag maakt indruk als manager van Manchester United. Spectaculair zijn de wedstrijden meestal niet, maar door zijn stempel te drukken op het elftal, winnen The Red Devils wel ontzettend veel en hijgen ze in de nek van Manchester City en doen ze een serieuze gooi naar een plek bij de eerste vier. Daarmee is hij iets aan het doen dat de managers voor hem niet lukten.

Dat analyseert The Manchester Evening News althans. 'Manchester United ligt onder Ten Hag voor op schema', begint de ochtendkrant de lovende analyse over de oefenmeester die afgelopen zomer overkwam van Ajax. 'Ten Hag heeft een manier gevonden om achterin stabiliteit te brengen bij Manchester United. De komst van Casemiro was wat dat betreft cruciaal voor de Nederlandse coach, die Marcus Rashford opnieuw heeft uitgevonden.'

Dat het begin dit seizoen nog zo pijnlijk misging tegen Brentford (4-0 na 35 minuten) voelt inmiddels mijlenver weg voor de coach. 'Sindsdien hebben ze 32 punten gehaald uit 14 wedstrijden. Dat komt neer op 86 of 87 punten. Het hoogste aantal na het vertrek van Sir Alex Ferguson was tot dusver 81 punten', weet de krant. In de laatste 22 duels zijn nog 49 punten nodig om dat aantal te bereiken. 'En dat voelt haalbaar.'

Lees ookProject Ten Hag: op deze posities heeft United nog versterking nodig

Volgens het medium zou dat een 'verbluffende prestatie zijn, gezien de chaos die United was toen Ten Hag arriveerde'. Ook de aankopen van Ten Hag worden geroemd, al moet er voorin nog wel wat bij om écht hoge ogen te gooien. 'Dit voelt echter als de beste positie waarin United zich bevindt sinds 2013. Toen ze tweede werden onder José Mourinho was de achterstand op Manchester City immens en hij heeft nooit geprobeerd een ??langetermijnproject op te bouwen', staat geschreven over Portugees.

'Haal een aanvaller binnen of heb geluk met wat blessures en Manchester United eindigt bij de eerste vier. Dan zijn de verwachtingen overtroffen. De ambtstermijn van Ten Hag staat nog in de kinderschoenen, maar alles wijst erop dat Manchester United de juiste man heeft gehaald. Fluister het nog maar zachtjes, maar Manchester United heeft misschien wel de beste manager sinds tien jaar, die bezig is aan het beste elftal in jaren', aldus The Manchester Evening News.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

martijn Rijkse
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hij is bezig een team te vormen die in dienst van de club spelen en Manchester United als hoofdprioriteit stellen en niet meer in dienst spelen voor iemand die alleen goed was voor shirt-verkoop...!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen