Stevige kritiek op transferbeleid PSV: 'Geen enkele voltreffer'

3 januari 2023, 08:25

Na de verkoop van Cody Gakpo kwam er een stem op voor een extra dankbaarheid aan het adres van de vertrokken John de Jong. De man die jarenlang verantwoordelijk was voor het technisch beleid van PSV besloot om in de zomer geen grote ster te verkopen, maar door het uitstekende wereldkampioenschap in Qatar leverde Gakpo in deze winterstop nog meer geld op. Toch is dat volgens Valentijn Driessen te kort door de bocht.

Volgens hem is het te makkelijk gerekend dat De Jong zomaar tien miljoen euro 'heeft gewonnen' voor PSV door Gakpo in de zomer niet te verkopen. 'PSV ziet zich genoodzaakt Gakpo te verkopen vanwege de benarde financiële situatie bij de club, die vanwege de afschrijving van afkoopsommen op de eerste dag van een nieuw seizoen op dertig miljoen euro in het rood begint. Daarvoor is De Jong net zo goed verantwoordelijk', stelt de kritische Driessen in De Telegraaf.

'In ruim vier seizoenen PSV faalde De Jong als technisch eindverantwoordelijke. Vanuit zijn rol heeft hij nooit voor een dusdanige financiële armslag gezorgd dat PSV 'nee' kon zeggen tegen Liverpool', aldus de journalist. Die lezing werd recentelijk pijnlijk genoeg bevestigd door Ruud van Nistelrooij, die uitsprak dat PSV moet zorgen dat het niet meer in zo'n situatie komt dat er een financiële in plaats van sportieve keuze gemaakt moet worden gedurende een seizoen. 

Lees ookPSV houdt rekening met zomers vertrek van sterkhouder

Sowieso was de periode van De Jong in Eindhoven onvoldoende, vindt Driessen. 'In De Jongs tijdperk werd PSV nooit kampioen, kwalificeerde zich geen enkele keer voor de Champions League of voor de finale van de Europa League of Conference League', somt hij op. 'Verder beleefde de directeur twee dramatische jaren met zijn revolutionaire ingreep in de trainersstaf. Met Roger Schmidt schoeide hij alles in Eindhoven op Duitse leest. Zonder toekomstperspectief. Tussen alle aankopen van De Jong zat geen enkele voltreffer die voor de hoofdprijs kon worden verkocht.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen