Spijkerharde kritiek op Ajax richting De Klassieker tegen Feyenoord

17 januari 2023, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kritiek op Ajax is niet mals. Een kleine week voorafgaand aan De Klassieker tegen Feyenoord is de conclusie dat de Rotterdammers als favoriet het tweeluik ingaan, een terechte. De Nederlandse media is ook dinsdagochtend wederom heel duidelijk: het is vijf voor twaalf voor de Amsterdammers en diens hoofdtrainer Alfred Schreuder. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de velden. 

"Ajax is op dit moment aangeschoten wild", is de spijkerharde conclusie van oud-verdediger Edo Ophef, die ooit de droomkandidaat was om in de directe te komen, tegenover De Telegraaf. Dat is overigens niet allemaal de schuld van trainer Schreuder, stelt hij. "Bij Ajax kampt men ook met de naweeën van het trieste vertrek van Marc Overmars en het eerdere afscheid van Wim Jonk, want de aankopen zijn in mijn ogen weleens beter geweest en de doorstroming van de jeugd is ook niet meer wat die is geweest."

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad komt tot een even zo pijnlijke constatering. "Er zit wel een verschil tussen Feyenoord en Ajax nu", doelt hij in de podcast op de sportieve voorsprong die de Rotterdammers lijken te hebben. De voorsprong kan zelfs acht punten worden bij een zege van de Stadionclub komend weekend. "Zo vroeg in het seizoen heb ik dat beroepshalve nog nooit meegemaakt. Ze willen winnen van Ajax. Maar misschien heeft Feyenoord ook in het hoofd dat ze willen laten zien dat ze echt veel beter zijn nu."

Lees ookAfellay fileert 'supertalent' van Ajax: "Dat is 'm niet geworden"

Bij Ziggo Sport in het programma Rondo werd de situatie van Schreuder ook besproken. "Voor mij hoeft Schreuder er niet uit, maar bij zo'n grote club heb je ook met een omgeving te maken. De pers, de social media: die kunnen dodelijk zijn", reageerde Jan van Halst over het mogelijke ontslag van Schreuder bij een nederlaag tegen Feyenoord. "Dan moet je bijna iemand ontzorgen. Van dit is niet meer houdbaar. Al is hij een fantastische trainer en goede vent."

Voetbal International-journalist Martijn Krabbedam stelt bij ESPN's Voetbalpraat dat Feyenoord dit weekend van Ajax wint in de Johan Cruijff Arena. "Dan kan Arne Slot er ook niet meer omheen dat ze titelkandidaat zijn", stelt Krabbedam, die aanvulling krijgt van analist Kenneth Perez. Hij stelt dat Schreuder tactisch even ver is als Slot, maar dat hij in het aansturen van een selectie minder ver is. "Ik weet niet of hij dat kan. Ik betwijfel het", aldus de Deen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De wedstrijd is nog niet gespeeld en nu al met aannames komen. Ajax is geen malle-eppie ploegje hoor. Nu gaat het door vele invloeden van buitenaf wat minder goed, maar er moeten nog zoveel wedstrijden worden gevoetbald. Het zou mij niet verbazen dat Ajax met winst uit de Kuip vertrekt. Dat Feyenoord boven aan staat is het geluk van het falen van Ajax (Emmen, NEC, Vitesse) en van die van PSV (Fortuna). Ook vergeten wordt dat AZ een serieuze koploper kan worden. AZ is een goede ploeg. We shall see.

Driesje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind hem wel leuk, Edo Ophef....

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"FCUpdate.nl maakt een rondje langs de velden". Is er dan nog iets dat we niet al wisten? Dit is je reinste paginavulling en journalistiek onvermogen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen