Schreuder staat onder druk bij Ajax: 'Intern en extern gist het'

3 januari 2023, 09:40

Alfred Schreuder staat bij de rentree van de Eredivisie direct vol onder druk bij Ajax. De tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft in de Eredivisie, uitschakeling in de Champions League en onrust rond Daley Blind heeft ervoor gezorgd dat direct alle ogen gericht zijn op de oefenmeester van de Amsterdammers. Hij moet meteen presteren, zo wordt er vanuit meerdere hoeken gewaarschuwd.

'Trainer Alfred Schreuder staat onder grote druk en zal direct in de komende weken moeten gaan presteren om het tij enigszins te keren en het team naar zijn hand te zetten', schrijft Voetbal International daags voor de herstart van de Eredivisie. 'Qua doelen nog van alles om voor te spelen, waarbij Ajax alles in eigen hand heeft, alleen is er van enig optimisme in de hoofdstad allang geen sprake meer.' Met NEC, FC Den Bosch, FC Twente en Feyenoord is het begin allesbehalve eenvoudig, maar Schreuder moet direct presteren met Ajax.

Daaraan wordt de coach ook herinnerd in De Telegraaf. 'Een slechte reeks nationaal en internationaal kan de op topniveau onervaren Schreuder opbreken', weet het dagblad. Daarbij speelt diens beslissing rond Blind mee. 'De clubleiding spreekt hiermee het vertrouwen uit in Schreuder ondanks een magere eerste seizoenshelft bij Ajax. Hij is ook binnengehaald om na Erik ten Hag door te selecteren en een nieuw Ajax neer te zetten. Niet dat zo'n opdracht garanties geeft want intern en extern gist het bij de landskampioen.' En het gemis van Blind kan zich nationaal zeker laten voelen, is de verwachting. 'De matige verdedigende bezetting op links kan zich zomaar ontwikkelen tot de achilleshiel van Ajax, dat kampioen moet worden.'

Lees ook: 'Ajax heeft twee opties voor opvolging Overmars

Directeur voetbalzaken Ajax

Toch is het de vraag door wie Schreuder ontslagen zou moeten worden, omdat het ook in de hoogste technische laag in Amsterdam behoorlijk onrustig is. Dinsdagochtend kwamen er twee namen naar buiten van potentiële opvolgers van Marc Overmars, waarmee duidelijk werd dat Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra niet op hun post zullen blijven. 'Zowel Hamstra als Huntelaar weet niet hoelang hij nog de technische lijnen uitzet', bevestigt VI die berichten enigszins.

Het weekblad weet dat de club het liefst eerst een lid technische zaken aan de raad van commissarissen wil toevoegen, maar dat wordt door de afwijziging voor een terugkeer van Danny Blind niet bepaald makkelijker. 'Niet alleen op, maar ook buiten het veld breekt een boeiende periode aan', doelt het medium op de opvolgers van Erik ten Hag, Marc Overmars en Blind sr. Alleen voor die eerste is momenteel iemand in dienst in de Johan Cruijff Arena, maar uitgerekend die persoon staat onder druk. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen