Presentatie Koeman en Parijse sterren moeten waken voor blamage

23 januari 2023, 07:00   Bijgewerkt: 22 januari 2023, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 23 januari. 

Nieuws

Nasleep Klassieker

De wedstrijd waar zo reikhalzend naar werd uitgekeken is achter de rug. De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax eindigde zondagmiddag onbeslist: 1-1. Daarmee verandert er weinig voor de Amsterdammers, die nog steeds vijf punten minder hebben dan de koploper uit Rotterdam. Bovendien hebben ze inmiddels al zes competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Trainer Alfred Schreuder ziet desondanks 'een stijgende lijn'. Maar hoe kijken de media naar het optreden van Ajax in de topper tegen de rivaal? En krijgt Feyenoord complimenten, of wordt de ploeg van Arne Slot juist verweten niet volop geprofiteerd te hebben van de onrust bij Ajax?

Presentatie Ronald Koeman

Anderhalve maand na de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar wordt Ronald Koeman in Zeist officieel gepresenteerd als opvolger van Louis van Gaal. Koeman stond tussen 2018 en 2021 ook al aan het roer bij Oranje en plaatste zich toen voor het EK én de Final Four van de Nations League. Dat belooft veel goeds voor de tweede periode van Koeman als bondscoach, die wordt ingeluid met een persconferentie. De perspraatjes van Van Gaal zorgen altijd voor spektakel. Het is nu vooral de vraag of Koeman meteen duidelijkheid gaat verschaffen over bijvoorbeeld de positie onder de lat.

Specials

Tops en flops

Speelronde 17 van de Eredivisie zit erop en er valt weer genoeg over na te praten. De Klassieker eindigde onbeslist, PSV won met de nodige moeite en dankzij een blunderende Kjell Scherpen van Vitesse, Sparta duwde SC Cambuur nog wat verder de degradatiezorgen in en de Derby van het Noorden werd een prooi voor sc Heerenveen. FCUpdate.nl maakt zoals elke week de balans op.

Wedstrijden

Fulham – Tottenham Hotspur (21.00 uur)

Door de malaise van Chelsea en Liverpool valt het niet zo op dat het ook bij Tottenham Hotspur verre van goed loopt dit seizoen. Antonio Conte staat met zijn elftal weliswaar op de vijfde plaats, maar er is een serieus gat richting de Champions League-plekken. Bovendien werd er in de Premier League slechts één van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. En opponent Fulham verkeert juist in een uitstekende vorm...

Internazionale – Empoi (20.45 uur)

Napoli heeft een torenhoge voorsprong in de Serie A op nummer twee AC Milan en nummer drie Internazionale, maar die laatste ploeg verkeert sinds de WK-stop wel in een uitstekende vorm. Het won van de koploper, versloeg midweeks AC Milan in de Italiaanse Supercoppa met ruime cijfers (0-3) en bekerde verder in de Coppa Italia. Als het de druk op Napoli nog serieus wil opvoeren, dan moet er maandagavond in eigen huis gewonnen worden. 

Pays de Cassel – Paris Saint-Germain (20.45 uur)

De sterrenformatie van Paris Saint-Germain wacht een wedstrijd tegen het piepkleine Pays de Cassel, dat al drie rondes overleefd heeft in de Coupe de France. De eerste ronde werd FC Chaumont verslagen en de twee rondes daarna, werd er na strafschoppen gewonnen. Maar aangezien een weeksalaris van Lionel Messi vele malen hoger is dan de complete spelersbegroting van Pays de Cassel, zou het geen problemen mogen opleveren.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV – VVV-Venlo, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: Internazionale – Empoli, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Fulham – Tottenham Hotspur, Viaplay, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: Valencia- UD Almería, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in La Liga

21.35 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen