Pikante ontmoeting voor Lammers met de Nederlandse enclave

16 januari 2023, 07:00   Bijgewerkt: 15 januari 2023, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 16 januari.

Specials

Tops en flops

Het lijkt bijna wel alsof sommige ploegen geen landskampioen willen worden. Ajax en PSV blijven maar puntverlies lijden, waardoor de voorsprong van Feyenoord op nummer twee (en dat is AZ inmiddels!) liefst vier punten bedraagt. FCUpdate.nl maakt zoals elke week de balans op na ditmaal de zestiende speelronde in de Eredivisie. 

Degradatiespook rammelt keihard aan de poorten van de Euroborg

FC Groningen verloor zondag in de eigen Euroborg kansloos van Eredivisie-koploper Feyenoord. Dat het slechts 0-3 werd had het voornamelijk te danken aan de vele kansen die Feyenoord om zeep hield en doelman Michael Verrips, die met een aantal knappe reflexen de schade nog enigszins beperkt hield voor de ploeg van kersvers hoofdtrainer Dennis van der Ree. Na de wedstrijd is één ding duidelijk voor de Groningers: er moet héél snel iets gebeuren wil FC Groningen een op alle fronten rampzalige degradatie voorkomen. 

Wedstrijden

Empoli – Sampdoria (20.45 uur)

Er is een heuse Nederlandse enclave aan het ontstaan bij Sampdoria. De laagvlieger van de Serie A haalde Sam Lammers (die maandagavond tegen zijn oude werkgever staat) en Bram Nuytinck in de strijd tegen degradatie en daar komt vermoedelijk de bij FC Groningen spelende Cyril Ngonge spoedig bij. Lukt het met die impuls om in de hoogste afdeling van Italië te blijven?

FC Eindhoven – FC Den Bosch (20.00 uur)

In de laatste vijf wedstrijden maakte FC Den Bosch slechts één doelpunt en verloor het alle duels. Het is dus crisis bij de club, die in de derby op bezoek gaat bij FC Eindoven. De formatie van Rob Penders kende een uitstekend seizoen, maar de laatste drie wedstrijden is het even wat minder. Een derby kan die ploeg weer even omhoog stuwen.

Voetbal op tv

20.00 uur: FC Eindhoven – FC Den Bosch, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Cadiz – Elche, Ziggo Sport, live verslag van het duel in La Liga

21.35 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow onder over meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen