Opstelling Feyenoord: geweldige opsteker uit de ziekenboeg

15 januari 2023, 15:40

Feyenoord begint ongewijzigd aan de wedstrijd tegen FC Groningen ten opzichte van het bekerduel met PEC Zwolle. Dat betekent dat verdediger David Hancko fit genoeg is om te starten en dat is voor trainer Arne Slot uitstekend nieuws. Voorin krijgen Alireza Jahanbakhsh en Paixao de voorkeur op de vleugels.

In de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin de Rotterdammers ondanks een vroege achterstand veel indruk maakte in de eerste zeventig minuten, viel Hancko vlak voor tijd geblesseerd uit. De verdediger kampte met een schouderkwetsuur, maar de eerste voortekenen waren al goed. Er is slechts een zenuw geraakt, wat weliswaar veel pijn geeft, maar geen blijvende schade veroorzaakt.

Dat betekent dat Hancko fit genoeg is centraal achterin en Jacob Rasmussen dus op de bank begint. Lutsharel Geertruida staat namelijk op de plek van de afwezige Gernot Trauner, terwijl Mats Wieffer op het middenvelder opnieuw de geblesseerde Quinten Timber vervangt. Verder zijn er geen wijzigingen in de achterste of middelste linie van de Rotterdammers.

De meeste verrassingen zitten voorin, waar Jahanbakhsh en Paixao opnieuw Oussama Idrissi en Javairo Dilrosun op de bank houden. Dat laatste tweetal heeft op de vleugels van Feyenoord ook weleens de voorkeur gekregen, maar moet ditmaal genoegen nemen met een rol vanaf de reservebank. Bij opponent FC Groningen zijn Mike te Wierik, Tomas Suslov en Thom van Bergen vervangen na de bekeruitschakeling tegen Spakenburg en worden vervangen door Radinio Balker, Florian Krüger en Damil Dankerlui.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Szymanski; Jahanbakhsh, Danilo, Paixao

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen