Nederlands talent maakt zichzelf onmogelijk bij Borussia Dortmund

10 januari 2023, 11:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Borussia Dortmund wil in deze winterstop alweer afscheid nemen van Jayden Braaf (20). De talentvolle Nederlander kwam in de zomer over van Manchester City, maar maakt op verschillende vlakken zichzelf onmogelijk bij BVB.

Dat schrijven onder meer Kicker en Ruhr Nachrichten dinsdag. Braaf zou zich buiten de lijnen opstellen als een vervelende en arrogante voetballer bij Borussia Dortmund, schetst Kicker. Dat gedrag zou op het trainingskamp van die Borussen opnieuw tot uiting zijn gekomen, waardoor de club nu definitief besloten heeft om afscheid te nemen.

Bij het tweede elftal was Braaf namelijk al een aantal keer te laat en lapte hij ook andere gedragsregels aan zijn laars. Daarmee zou hij het teamproces van dat team ook serieus hebben verstoord. Mede door zijn gedrag kwam hij in de hoofdmacht van BVB nog helemaal niet in actie en in de beloftenploeg maakte hij slechts zeven optredens, waarin hij niet scoorde of een assist gaf.

Lees ook: Vijf Nederlanders genomineerd voor de Golden Boy-award

De voetballer speelde in de jeugdopleiding voor zowel Ajax als ook PSV, alvorens hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Manchester City. Daar had hij geen uitzicht op een doorbraak, ook niet na een verhuurperiode aan Udinese (vier duels, één goal). Daardoor stapte hij in de afgelopen zomer transfervrij zomer over naar Borussia Dortmund, maar dat is vooralsnog geen succes. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen