Messi heeft er weer zin in: Angers moet vrezen voor monsterscore

10 januari 2023, 17:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bijna een maand na de spectaculaire overwinning op Frankrijk in de WK-finale staat Lionel Messi aan de vooravond van zijn rentree bij Paris Saint-Germain. De wereldkampioen is door trainer Christophe Galtier opgenomen in de selectie voor het competitieduel met hekkensluiter Angers. Ook Neymar is weer van de partij.

Gedurende het WK in Qatar waren alle ogen gericht op Messi. De Argentijn had voorafgaand het eindtoernooi bevestigd dat het zijn laatste wereldkampioenschap zou zijn. Na een teleurstellende start – Argentinië verloor zijn eerste groepswedstrijd met 1-2 van Saoedi-Arabië – stond Messi op en loodste hij zijn ploeg uiteindelijk naar de wereldbeker. De oud-speler van FC Barcelona trok zijn vorm van de eerste seizoenshelft moeiteloos door in Qatar. Messi was op het WK zeven keer trefzeker en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

De meervoudig Wereldvoetballer van het Jaar kreeg vervolgens van PSG alle tijd om feest te vieren en bij te komen van een paar zinderende weken. Waar Kylian Mbappé, die een hattrick scoorde in de WK-finale, zich een paar dagen na de eindstrijd alweer meldde op het trainingsveld in Parijs, daar maakte Messi zes dagen geleden pas zijn rentree. De Argentijn ontbrak afgelopen vrijdag nog in de bekerwedstrijd tegen Châteauroux (1-3 winst), maar is woensdagavond dus terug van de partij. Dat geldt ook voor Neymar. De Braziliaan werd in de thuiswedstrijd tegen Strasbourg op 28 december met tweemaal geel en dus rood van het veld gestuurd. Mbappé is er daarentegen niet bij. De Fransman geniet nog van zijn (korte) vakantie.

Eerherstel

PSG kan zijn Zuid-Amerikaanse sterren vanzelfsprekend goed gebruiken. Het laatste competitieduel, negen dagen geleden tegen RC Lens, ging namelijk met 3-1 verloren. Daardoor is het verschil tussen PSG en nummer twee RC Lens nog 'slechts' vier punten. De achtervolger gaat morgenavond op bezoek bij Strasbourg, terwijl PSG Angers ontvangt. Angers is de hekkensluiter van de Ligue 1. Krijgen we een monsterscore in het Parc des Princes? Als Messi en Neymar er zin in hebben, valt een doelpuntenregen niet uit te sluiten.

Met de rentree van de Zuid-Amerikaanse sterren belooft het dus een mooi avondje te worden voor PSG. Messi zelf had gehoopt dat zijn rentree sowieso één groot feest zou worden. De Argentijn had zijn club naar verluidt gevraagd of de gewonnen WK-titel gevierd kon worden in het stadion. Maar volgens Le Parisien is PSG niet van plan het succes van de Argentijnse nationale ploeg en Messi uitgebreid te gaan vieren. Zijn teamgenoten vormden vorige week al een erehaag voor de wereldkampioen en daar zal hij het mee moeten doen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen