Komt Ajax in Den Bosch voorzichtig uit de crisissfeer?

11 januari 2023, 17:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 11 januari. 

Specials

Wat kan PSV nog gaan doen in de winterse transferperiode?

Nog voordat de transfermarkt op 3 januari officieel open ging, raakte PSV met Cody Gakpo de grote uitblinker van de eerste seizoenshelft kwijt aan Liverpool. Hoe gaan de Eindhovenaren zijn gemis opvangen? En op welke posities kan en wil de nummer drie van de Eredivisie zich nog meer versterken? FCUpdate.nl kijkt vooruit naar de transferverrichtingen die we deze winter kunnen verwachten van PSV.

Wedstrijden

FC Den Bosch – Ajax (21.00 uur)

Komt Ajax een klein beetje uit de crisissfeer in Den Bosch? Als de Amsterdammers niet in de reguliere speeltijd winnen van de nummer zestien van de Eerste Divisie, dan kun je er de donder opzeggen dat de druk op Alfred Schreuder nog ongekend veel groter gaat worden. Helemaal omdat de Bosschenaren de laatste vier officiële duels verloren en tegen VVV-Venlo, Telstar, Helmond Sport en Jong FC Utrecht slechts één goal produceerden…

Genk – Antwerp FC (20.45 uur)

Mark van Bommel heeft het in de Jupiler Pro League de laatste tijd iets lastiger, maar in de Belgische beker staat het wel gewoon in de kwartfinale. Daarin wacht een taaie klus, want de vrijwel ongenaakbare koploper is de opponent bij wie gewonnen moet worden. De laatste ontmoeting tussen beide clubs betekende een 1-3 nederlaag voor Vincent Janssen (die wel het enige doelpunt maakte) en consorten. Bereiken ze vandaag de halve finale wel?

Southampton – Manchester City (21.00 uur)

Vanuit Nederlands perspectief is de opmars van Erik ten Hag met Manchester United bijzonder knap, zeker gezien de acht overwinningen die The Red Devils inmiddels op rij hebben geboekt. Maar wat Manchester City doet, is ook indrukwekkend. In alle competities zijn The Citizens nog in de race met veelal indrukwekkende cijfers. Pep Guardiola won bijvoorbeeld negen van de laatste elf officiële duels, waaronder van Chelsea (4-0 & 1-0), Liverpool (3-2) en Leicester City (0-1).

Voetbal op tv

18.45 uur: Excelsior – AZ, ESPN 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

19.00 uur: AJ Auxerre – Toulouse FC, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Ligue 1

20.00 uur: Real Madrid – Valencia CF, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Spaanse Supercup

20.45 uur: Nottingham Forest – Wolverhampton Wanderers, Viaplay, live verslag van het duel in de League Cup

21.00 uur: FC Den Bosch – Ajax, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: Paris Saint-Germain - Angers, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Ligue1 

21.00 uur: Southampton FC – Manchester City, Viaplay, live verslag van het duel in de League Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen