Jansen kiest voor andere aanpak dan Schreuder bij Ajax: direct gesprek

12 januari 2023, 17:29

Voor een aantal Eredivisie-clubs is de winterstop aanleiding om een keeperswissel door te voeren onder de lat. Bij Ajax kwam Gerónimo Rulli, maar werd eerste keuze Remko Pasveer intern niet al direct na zijn komst geïnformeerd door hoofdcoach Alfred Schreuder. Even verderop in Alkmaar ging dat anders: Pascal Jansen zorgde meteen voor duidelijk.

Bij NH Nieuws werd de coach na de winst op Excelsior in de KNVB Beker gevraagd naar de situatie onder de lat en hij is duidelijk: Hobie Verhulst wordt zodra het kan vervangen door de nieuwe aanwinst Mathew Ryan. "Ryan heeft ontzettend veel ervaring en als zijn werkvergunning rond is, dan speelt hij", liet de oefenmeester aan duidelijkheid niets te wensen over. 

Die boodschap kreeg de eerste keuze Verhulst, die tegen Excelsior in de KNVB Beker prompt in de fout ging, ook. "Natuurlijk wil ik het seizoen afmaken als eerste doelman, maar ik snap dat de situatie is veranderd. En nu is het aan mij om me elke wedstrijd te laten zien als ik speel", reageerde de sluitpost enigszins ingetogen tegenover de regionale omroep. Het zal nog even duren voor de werkvergunning in orde is: tot die tijd kan Verhulst zich laten zien. 

Lees terugAZ heeft geen kind aan Excelsior en bekert verder na ruime zege

Balende Verhulst

Bij het Noordhollands Dagblad gaf hij iets meer tekst en uitleg over de beslissing van Jansen. "Ik heb in de zomer de strijd met Vindahl gewonnen, dus ik ben op eigen kracht eerste keeper geworden. Daar ben ik trots op. Dat is keepers uit de opleiding van AZ niet eerder gelukt", stelt de goalie. "En ik vind dat ik het dit seizoen goed gedaan heb, al heb ik in de laatste weken voor de winterstop wel wat steekjes laten vallen. Dat wil je niet, maar soms gebeurt dat."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen