'Huwelijk Simeone met Atlético loopt na twaalf jaar toch op de klippen'

10 januari 2023, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Diego Simeone (52) heeft naar verluidt zijn afscheid aangekondigd als manager van Atlético Madrid. De Argentijn zit al twaalf jaar bij de Madrileense club, maar zal na dit seizoen opstappen als eindverantwoordelijke. Hoewel zijn verbintenis tot 2024 loopt, kan hij deze beslissing wel gewoon maken.

Dat zou hij hebben gemeld binnen de club volgens het doorgaans goed ingevoerde El Chiringuito. Simeone werd in 2011 aangesteld bij de La Liga-club en was behoorlijk succesvol: hij werd ondanks de suprematie van FC Barcelona en Real Madrid tweemaal kampioen, won tweemaal de Europa League, stond tweemaal in de finale van de Champions League, pakte de Copa del Rey en schreef zowel de Spaanse als Europese (2x) Supercup op zijn naam.

Met zijn speeltijd drukt Simeone ook zijn stempel duidelijk op Atlético Madrid, dat onder de Argentijn onverschrokken vechtvoetbal speelt. De coach zou denken dat het beter is voor de club als er een frisse wind gaat waaien en daarom aan Gil Marín – de CEO van Atlético Madrid – al hebben verteld na dit seizoen op te stappen bij Spaanse club.

Lees ookMan United lijkt na mondeling akkoord naast João Félix te grijpen

Daarmee verliest La Liga de langstzittende coach: Simeone zit bijna drie keer langer bij Atlético Madrid dan de langstzittende trainers na hem (Jagoba Arrasate bij Osasuna & Imanol Alguacil bij Real Sociedad bijna vier jaar). Simeone zit langer bij zijn huidige werkgevers dan de trainers van de concurrentie (FC Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad en Real Betis) opgeteld. Dit seizoen zijn de prestaties iets minder, met de vijfde plek in Liga en uitschakeling in de Champions League als nummer vier.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen