Feyenoord wint wél en zet Ajax en PSV op serieuze achterstand

15 januari 2023, 18:40

Feyenoord staat in elk geval twee weken aan kop van de Eredivisie. Door het puntverlies van concurrenten Ajax en PSV en de zege van de Rotterdammers op bezoek bij FC Groningen (0-3), is met De Klassieker in aantocht dit weekend de formatie van Arne Slot voorlopig niet meer in te halen. Door goals van Paixao, Orkun Kökcü en Santiago Giménez kan nummer twee AZ zelfs bij een verlies van Ajax komende week de koppositie nog niet overnemen. 

Feyenoord begon de wedstrijd met het geweten dat concurrenten Ajax, PSV en FC Twente punten hadden laten liggen, waardoor AZ de tweede plaats overgenomen had. Feyenoord kon dus de winnaar van het weekend worden en dat ze dat zouden worden, werd al snel duidelijk. En dat terwijl de afgelopen drie jaar dit affiche telkens in een gelijkspel eindigde.

Feyenoord was heer en meester in het hoge noorden en het was wachten op een verdubbeling van de score. Waar een prachtige combinatie tussen Orkun Kökcü en Wieffer niet de gewenste 0-2 opleverde, aangezien Sebastian Szymanski op Michael Verrips stuitte, was het een minuut later wel raak toen Kökcü zelf aanlegde voor een schot. De aanvoerder stuurde de bal de verre hoek in en liet Verrips kansloos achter.

Ondanks dat hij twee keer moest vissen, was de doelman nog wel belangrijk voor zijn ploeg. Hij behoedde ze in de eerste helft namelijk voor een nog grotere achterstand met reddingen op pogingen van Wieffer en Alireza Jahanbakhsh. Zodoende stond het halverwege, slechts, 0-2.

Als Feyenoord had gewild, had het Groningen naar de slachtbank kunnen leiden, maar in de tweede helft gingen de Rotterdammers een paar versnellingen terug. Hierdoor kreeg Groningen er weer wat geloof in en mocht Feyenoord van geluk spreken dat Ricardo Pepi ongelukkig hands maakte, voordat hij de bal tegen de touwen schoot, waardoor de spanning niet terugkeerde in het duel.

De wedstrijd werd lang dus niet op slot gegooid, maar de overwinning kwam ook niet echt in gevaar. Al helemaal niet toen in de blessuretijd invaller Giménez uitstekend wegdraaide bij Thijmen Blokzijl en de 0-3 binnenschoot. Een bevrijdend doelpunt voor de spits, want het was zijn eerste Eredivisiegoal sinds september.

Zo tankt Feyenoord toch het nodige vertrouwen voor de klassieker die volgende week op het programma staat. Feyenoord kan dan het gat met Ajax vergroten naar 8 punten. Voor FC Groningen ziet het er minder rooskleurig uit. De club uit het Hoge Noorden ziet de laatste plaats steeds dichterbij komen.

Man of the Match: Mats Wieffer

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een keer niet de stress van het moeten aansluiten in de klassieker . En ook een keer geen schorsingen . We gaan het zien volgende week . Tuurlijk gewoon terechte overwinning tegen een zwak groningen

Emilio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord is lekker bezig met Arne Slot als trainer. Vorig jaar finale Conference League. Nu 1ste in de Eredivisie. Als Ajax supporter kan ik niet anders zeggen dan lekker bezig. Ik ben bang dat Ajax volgende week niet wint van dit Feyenoord.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De gunfactor voor Feyenoord is er wel, mooaaaarrrr... eerst van Ajax winnen dit weekend, lijkt me niet 100 procent zeker.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is het nooit . En zelfs als Feyenoord wint ,moet je nog een complete helft van een seizoen . Daarom snap ik al die jankerts en de media ook niet . Die nu al zeggen het wordt dit of dat

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben volledig met je eens. Al die stemming makende rioolmedia en Twitterraartjes vinden dat Ajax helemaal niet meer kan voetballen. En tijd genoeg voor Ajax om de boel om te draaien.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop het niet ,maar alles kan zo masr omdraaien

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaah lekker, gewoon lekker! En dan volgend weekend hopelijk de kers op de taart. #komenweuitrotterdam

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wil Feyenoord best complimenteren met de eerste plek, echter feitelijk gezien staan ze alleen eerste omdat zowel PSV als Ajax keer op keer wanvertoningen laten zien. De selecties van PSV en Ajax zijn kwalitatief echt veel beter. Maar ja dat is voetbal, geld zegt niet altijd alles.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staat er altijd een eerste omdat de rest minder presteert

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen