FC Groningen staakt de zoektocht naar een nieuwe trainer

2 januari 2023, 11:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft besloten om niet verder te zoeken naar een nieuwe trainer. De club gaat dus verder met Dennis van der Ree als eindverantwoordelijke. Hij krijgt de kans om zich te laten zien in de rest van dit seizoen, want hij is definitief gepromoveerd tot hoofdcoach tot aan de komende zomer.

Dat maakt FC Groningen maandagochtend bekend. Het is een publiek geheim dat FC Groningen naarstig heeft gezocht naar een geschikte externe opvolger voor de ontslagen Frank Wormuth. Maar zowel bij Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Dick Schreuder (PEC Zwolle) als ook Dick Lukkien (FC Emmen) kreeg de club nul op rekest. Eerder leek het erop dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog wel een nieuwe naam wilde strikken, maar uiteindelijk is besloten om de tweede seizoenshelft in te gaan met Van der Ree - die onder Wormuth nog assistent-coach was.

 "Het is een hele mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet", reageert Van der Ree op de clubsite op zijn aanstelling. "Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023." Het is niet duidelijk of de clu actief gaat zoeken naar een nieuwe coach voor het volgende seizoen en/of wat er met zijn tweejarige contract gebeurt als Van der Ree als hoofdcoach niet voldoende fungeert. 

Van der Ree maakt indruk

De man die eerder werkzaam was in verschillende staffuncties bij SC Cambuur, Feyenoord en FC Twente maakte indruk op Fledderus in de periode dat hij het stokje eerst alleen tijdelijk leek over te nemen van Wormuth. "Dennis heeft op ons, de spelersgroep en staf een uitstekende indruk gemaakt", aldus Fledderus. "Wij hebben er daarom voor gekozen hem de rest van dit seizoen het vertrouwen te geven. Wij wensen Dennis en de volledige technische staf heel veel succes in de tweede seizoenshelft." Het wordt de eerste keer dat de voormalig verdediger als eindverantwoordelijke bij een bvo fungeert. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen