FC Barcelona pijnigt Real Madrid: voorassist Frenkie, hoofdrol Gavi

15 januari 2023, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi heeft zijn eerste prijs te pakken als coach van FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht won zondagavond in de finale van de Spaanse Supercup simpel van Real Madrid (1-3), waarbij wonderkind Gavi met zijn eerste goal in een El Clásico ooit en twee assists de grote man was. Frenkie de Jong gaf een voorassist, maar zag zijn drie concurrenten op het middenveld nog meer schitteren.

De Nederlandse middenvelder had wederom een basisplaats gekregen van Xavi, maar dan wel mét Pedri (hangend als linksbuiten), Gavi en Sergio Busquets op het veld. Door de aanwezigheid van een extra middenvelder had FC Barcelona eigenlijk vanaf de eerste minuut de overhand in deze El Clásico, waarbij het ervaren middenveld van De Koninklijke amper aan het voetballen kwam.

Toch had FC Barcelona in Saoedi-Arabië hulp nodig van Real Madrid om de score te openen. Busquets veroverde de bal in de opbouw van Real Madrid en binnen drie passes had Gavi de bal voor het inschieten: 1-0 (zie onder). Tien minuten later werd Gavi weer bereikt, ditmaal op fraaie wijze door een sliding van Frenkie (zie onder): het talent legde vervolgens breed en Robert Lewandowski tikte simpel binnen.

In het tweede bedrijf hield Thibout Courtois een zwak Real Madrid lang op de been, maar na een kleine zeventig minuten was hij kansloos toen Gavi bij de tweede paal Pedri vond. Heel pijnlijk was de rondo waarin Real vervolgens terecht kwam bij de 0-3 achterstand, waarbij FC Barcelona de opponent min of meer vernederde en er enkele harde tackles volgden - al bleef het totaal ontsporen van het duel wel uit. In blessuretijd kwam er voor Real Madrid via Karim Benzema nog wel een eretreffer. 

Frenkie bij FC Barcelona

Een hoofdrol was er dus niet weggelegd voor Frenkie, die vlak voor tijd gewisseld werd voor Franck Kessié, maar juist voor zijn concurrenten. Gavi werd logischerwijs man van de wedstrijd, Pedri scoorde en Busquets speelde als controleur ijzersterk. Zij bezorgen Xavi zijn eerste prijs als manager van FC Barcelona, dat indruk maakt en Erik ten Hag waarschuwt voor de ontmoeting in de Europa League. Met de koppositie in La Liga, deze harde tik aan een directe concurrent en de eerste prijs van Xavi in Catalaanse dienst, was het een fijne voetbalzondag voor de Culés. Behalve dan voor Memphis Depay, want hij kreeg wederom geen seconde speeltijd van Xavi. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen