Druk op PSV en Van Nistelrooij neemt ook toe: "Tactisch niet goed afgestemd"

17 januari 2023, 11:25

Niet alleen bij Ajax gaat het uiterst moeizaam, ook bij PSV is het woord crisis al een aantal keer voorzichtig gevallen. De Eindhovenaren zijn maar heel weinig stabiel en verspelen keer op keer punten. De druk op trainer Ruud van Nistelrooij neemt daardoor toe, zo concluderen de Nederlandse media. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de velden.  

'Het is vijf voor twaalf bij PSV', kopt De Telegraaf over de situatie in Eindhoven. 'Twee ingrediënten komen steeds terug bij het team van Van Nistelrooy. Een gebrek aan killersmentaliteit, waardoor onvoldoende rendement wordt gehaald uit de gecreëerde kansen, en een gebrekkige defensieve organisatie', is de harde conclusie van de ochtendkrant. 'Het lukt Van Nistelrooy maar niet om een stabiele organisatie neer te zetten bij PSV.' Daar is ook de coach logischerwijs verantwoordelijk voor.

Tot die optelsom komt ook Aad de Mos bij het Eindhovens Dagblad. "Tactisch is het niet goed afgestemd", analyseert de voormalig oefenmeester. "En afgezien van die laatste goal tegen Fortuna Sittard: de kwaliteit ontbreekt voorin ook, want voor rust had je er al twee of drie moeten maken. Ze kregen zoveel kansen, 32 in totaal." De Mos zou Anwar El Ghazi wisselen en Xavi Simons lnaar links verhuizen, waardoor er ruimte komt voor Joey Veerman op tien.

Bij Ziggo Sport vraagt Jan van Halst zich af waarom er niet ingegrepen wordt door de coach. "In de 96ste minuut staan er plots zes spelers in het zestienmetergebied van Fortuna Sittard. Is er dan niemand die zegt: 'zijn jullie helemaal gek geworden?!' Die wedstrijd moeten ze killen", stelt hij in Rondo. Ook Van Nistelrooij krijgt kritiek. "Je kan als trainer best coachen als je Joey Veerman naar voren ziet rennen. Dan moet je roepen dat hij terug moet. Er zitten geen tachtigduizend man."

Lees ook: Spijkerharde kritiek op Ajax richting De Klassieker tegen Feyenoord

Ook bij ESPN's Voetbalpraat wordt de situatie in het Philips Stadion besproken. "PSV staat behoorlijk achter op Feyenoord, terwijl ze toch meer mogelijkheden hebben", vindt Martijn Krabbedam, die aanvulling krijgt van Sjoerd Mossou. "Het is gek dat het crisis-woord niet is gevallen. Het is zo ongelofelijk cruciaal om kampioen te worden. PSV moet de Champions League halen om eindelijk eens het gat met Ajax te kunnen verkleinen. Dit is bij uitstek het ideale seizoen daarvoor. Alle reden tot crisis, dus." Ook Kenneth Perez vindt het opmerkelijk dat Van Nistelrooij zó buiten schot blijft. "Maar bij Ajax ligt alles onder een vergootglas, bij PSV is het rustig. Misschien heeft Van Nistelrooy de gunfactor meer. Maar dat het niet goed is, is duidelijk."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruud en z'n team heeft duidelijk de mazzel dat het ook niet zo goed gaat als bij Alfred en z'n team. Onrust wordt bijna altijd veroorzaakt door nieuwsberichten, maar het hoort er wel bij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen