Bizar: Infantino verplichtte tv-regisseur om hem in beeld te brengen

12 januari 2023, 20:29

Wederom is er een krankzinnige openbaring over Gianni Infantino naar buiten gekomen. De FIFA-baas was tijdens het WK zeer regelmatig in beeld en dat was geen toeval: de tv-ploegen hadden de opdracht dat hij tijdens wedstrijden in beeld gebracht moest worden. En daarbij werden ook nog enkele eisen gesteld aan de momenten waarop dat gebeurde.

Met dat bizarre bericht komt The Times donderdag naar buiten, op basis van mails aan het adres van de tv-regisseurs. Infantino gaf de opdracht aan de uitzenders van de WK-wedstrijden om hem minimaal eenmaal in beeld te brengen. Daarmee wilde de preses laten zien dat hij bij alle 64 officiële duels van het wereldkampioenschap aanwezig zou zijn.

Maar daarbij moesten ze ook nog eens selectief zijn, want Infantino had hen verboden om hem uit te zenden als hij op zijn mobiele telefoon zat. Daarnaast mochten er geen beelden van onder de knie worden gebruikt, op de momenten dat hij naast een sjeik zat tijdens de wedstrijd. Elke keer werd Infantino dus in beeld gebracht op een min of meer door hem geregisseerd moment.

Ook in Nederland was Infantino telkens te zien op de beelden, bijvoorbeeld als hij van de ene wedstrijd naar de andere ging – zoals in de laatste groepsronde van het wereldkampioenschap. Dat was dus een eis van de FIFA-baas zelf. Eenmaal werd hij overigens wel met zijn mobiel in beeld gebracht, dat kwam de desbetreffende direct op een berisping te staan.

Lees ook: Gianni Infantino baart opzien met selfies bij doodskist Pelé

Infantino uitgejouwd

Niet iedereen was even blij met het in beeld brengen van Infantino. Hij werd een keer uitgejouwd toen hij op het grote scherm werd afgebeeld tijdens de wedstrijd tussen Wales en Engeland. Sindsdien werd hij niet (altijd) meer getoond op de grote schermen in het stadion. Het is overigens niet ongebruikelijk dat er met grote sterren afspraken worden gemaakt over het al dan niet in beeld brengen van hen, maar zeker niet op deze wijze. De FIFA-baas kreeg de kans om te reageren op het nieuws, maar heeft van die mogelijkheid geen gebruik gemaakt.

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wil die engerd nou die theedoek gaan tongen?😋

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen