Waarom de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht pikant is

23 december 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 december.

Wedstrijden

Ross County – Rangers FC (20.30 uur)

Het post-tijdperk van Giovanni van Bronckhorst gaat beginnen. De Schotse topclub ontsloeg de Nederlandse coach vanwege tegenvallende resultaten. De Nederlandse coach werd vervangen door Michael Beale, die werd overgenomen van het Engelse Queens Park Rangers. Hoe is zijn start?

FC Utrecht – FC Groningen (13.00 uur)

Een zeer pikante oefenwedstrijd. Dit duel wordt namelijk gespeeld tussen twee Eredivisieclubs die er nog niet in geslaagd zijn om opvolgers te vinden voor de vertrokken trainers. Frank Wormuth (ontslagen) en Henk Fraser (opgestapt) trokken de deur om verschillende redenen achter zich dicht en worden momenteel nog vervangen door Dennis van de Ree en Aleksandar Rankovic. Maken zij het seizoen ook af of wordt dit duel op 7 april 2023 met twee andere coaches op de bank gespeeld? 

Feyenoord – Go Ahead Eagles (14.00 uur)

Het gedenkwaardige voetbaljaar 2022 voor Feyenoord komt dan toch echt tot een einde. Een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, van wie de Rotterdammers in de reguliere competities tweemaal moeizaam won (3-4 & 0-1) staat ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft op de planning voor Arne Slot en consorten. 

Voetbal op tv

20.30 uur: AA Gent – Standard Luik, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

20.30 uur: Ross County – Rangers FC, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Scottish Premiership

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen