Vier redenen waarom Kroatië voor een stunt zorgt tegen Brazilië

8 december 2022, 17:07

Kroatië is samen met Marokko eigenlijk de enige ploeg die niet door iedereen blind ingevuld werd in de kwartfinale van het WK. Beide teams komen uit de poule van België, dat op pijnlijke wijze uitgeschakeld werd. Toch is er ook reden om aan te nemen dat Kroatië voor een stunt zou kunnen zorgen: samen met Jacks.nl kijkt FCUpdate.nl naar de kansen voor de formatie van Zlatko Dalic. 

1. Kroatië bleek in 2018 ook reuzendoder

Brazilië is wellicht de torenhoge favoriet voor het duel in de kwartfinale op voorhand, omdat ze in menigeen voetbalpool als winnaar zijn getipt. Toch is er ook voldoende reden om in de kansen van Kroatië te geloven. In 2018 haalden ze niet alleen de finale van het toernooi, ook werd Argentinië in de groepsfase verslagen met liefst 0-3 (!). In de knock-outfase werd destijds onder meer Engeland naar huis gestuurd (ook nadat er strafschoppen nodig waren tegen Rusland, zoals nu tegen Japan), waardoor Kroatië de finale haalde. De selectie die de finale speelde in Rusland, is bovendien nog bijna compleet. Bij een zege op Brazilië win je bij Jacks.nl liefst 10 (!) keer je inzet.

2. Kroatië verdedigend stabiel

Kroatië behoort tot de teams die de minste doelpunten hoefde te incasseren op dit WK. Tegen Marokko en België werd de nul gehouden, tegen Canada werd een vroeg tegendoelpunt ongedaan met vier treffers en in de knock-outfase tegen Japan (1-1) hadden de Europeanen eveneens recht op meer. Alleen Marokko en Brazilië (beide één) incasseerden minder tegentreffers van de overgebleven teams. Houdt Kroatië de nul tegen Brazilië? Dan win je 7.50 keer je inleg terug bij Jack's.nl.

3. Laatste kunsje voor veel Kroaten

Voor sterkhouders Luka Modric (37), Ivan Perisic (33) en Dejan Lovren (33) is het WK in Qatar in principe hun laatste kuntsje als international. In elk geval het laatste WK: als ze nog revanche willen nemen op hun verloren WK-titel in 2018, dan moet het deze editie. Qua gemiddelde leeftijd zit Brazilië - wel met veteranen als Dani Alves meegerekend - overigens hoger dan Kroatië: 27.9 om 27.4 jaar van de gehele selectie. Lukt het Kroatië om door te komen - ongeacht op elke manier? Dan win je 5.60 keer je inleg.

4. Brazilie overtuigt nog niet

Natuurlijk: de manier waarop het land tegen Zuid-Korea de volgende ronde haalde in de achtste finale was een helft lang erg goed. Maar Zuid-Korea gaf ook wel de volledige medewerking aan de voetbalshow en dat zullen de Kroaten zeker niet doen. Bovendien haalde Brazilië de woede van veel voetbalfans op de halfs door de disrespectvolle manier van juichen en de de manier waarop de kat aangepakt werd tijdens de persconferentie. De voetbalwereld juicht voor Kroatië: jij kunt ook juichen bij een zege van Kroatië: na verlenging pak je 31.00 keer je inleg.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zou wel héél mooi zijn!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen