Veelbesproken Memphis blijft ambitieus bij FC Barcelona

27 december 2022, 19:21

Memphis Depay wil na het wereldkampioenschap in Qatar meteen ook bij FC Barcelona speeltijd maken. De Nederlandse aanvaller was voor het eindtoernooi geblesseerd bij de Catalaanse grootmacht, maar door de schorsing van concurrent Robert Lewandowski kan hij mogelijk een basisplaats krijgen komende vrijdag tegen Espanyol.

De Poolse sterspeler van FC Barcelona pakte in de laatste wedstrijd tweemaal geel en dus rood, waardoor hij één duel sowieso moest missen. Dat de doelpuntenmachine het niet eens was met de straf, maakte hij in woord en gebaar duidelijk. Zijn ongenoegen maakte hij duidelijk door met zijn wijsvinger onder zijn neus te wrijven en naar de scheidsrechter te wijzen.

Daardoor legde de Spaanse voetbalbond hem later nog een extra schorsing op voor twee duels: niet alleen mist hij nu de wedstrijd tegen Espanyol, maar ook de ontmoetingen met Atlético Madrid en Real Betis. Voor Memphis zijn die wedstrijden een kans om zich te laten zien en op Twitter liet de spits blijken dat hij graag wil spelen. 'Happy to back home', liet de Nederlander dinsdag bij zijn rentree via Twitter weten.

Lees ook: 'Memphis probleemgeval voor FC Barcelona: club doet water bij de wijn'

Daarmee toont Memphis zich direct ambitieus na het wereldkampioenschap, terwijl er de laatste weken heel veel geschreven werd over zijn toekomst. FC Barcelona zou zelfs van hem af willen in de komende winterstop. Memphis zelf ziet in elk geval genoeg toekomst en hoopt op een basisplaats in de derby tegen Espanyol, de Spaanse media verwachten Ansu Fati in de punt en anders Ferran Torres (die nu op links wordt verwacht). Voor Nederlanders is het duel overigens geen aanrader: Matheu Lahoz, de leidsman bij Argentinië – Nederland, heeft namelijk de leiding.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen