Triest: arbeidsmigrant komt om bij reparatie aan spelershotel

8 december 2022, 21:43

De wereldvoetbalbond FIFA heeft bekend gemaakt dat er tijdens het WK in Qatar nóg een arbeidsmigrant omgekomen is. Een arbeider uit de Filipijnen is bij een reparatie van een teamhotel overleden. De FIFA heeft dat treurige nieuws bevestigd tegenover het gerenommeerde medium The Athletic.

Wat er precies is gebeurd, staat niet in het bericht. Wel was de arbeider aan het werk aan het teamhotel van de delegatie uit Saudi-Arabië. De FIFA heeft haar medeleven betuigd aan de familieleden van de arbeidsmigrant, maar wil pas dieper op de zaak ingaan, als de oorzaak bekend is. Volgens Amnesty International zijn er in aanloop 6500 doden te betreuren geweest in Qatar: de FIFA zelf sprak van honderden overleden arbeidsmigranten. Er is een idee om een compensatiefonds op te richten voor de overgebleven familieleden, maar dat plan is nog niet verder uitgerold.

Lees ook: KNVB verbaasd door uitspraak Infantino over aantal doden Qatar 

Klokkenluider in Qatar gemarteld

Het is niet het enige trieste bericht dat donderdag naar buiten kwam over de mensenrechtensituatie in Qatar. The Guardian kwam met het nieuws dat een klokkenkluider is opgepakt in Qatar, omdat hij zich uitgesproken heeft over de bizarre arbeidsomstandigheden in het land. Abdullah Ibhais is in de gevangenis gezet en werd voorafgaand aan het toernooi zelfs mishandeld.

Die claim doet de Engelse krant over deze trieste zaak. Ibhais werkte mee aan de documentaire Qatar: State of Fear? en heeft daardoor een forse straf gehad. Volgens zijn familie werd hij dagenlang in volledige duisternis opgesloten en ook op andere manieren gemarteld. Zo moest hij in een cel van twee vierkante meter verblijven, waarin een temperatuur was van rond het vriespunt. Ook had hij geen sanitaire voorzieningen, maar was er alleen een gat in de grond. Dat staat allemaal te lezen in een brief die in handen is van mensenrechtenorganisatie FairSquare. De FIFA wilde niet reageren op deze brief.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen