'Ten Hag krijgt na mislopen Gakpo slecht nieuws bij Manchester United'

27 december 2022, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft na het mislopen van Cody Gakpo nog meer slecht nieuws gekregen van de clubleiding van Manchester United. De Nederlandse manager was met de PSV'er bezig om Cristiano Ronaldo op te volgen voorin bij The Red Devils. Daarin is het afgetroefd door Liverpool en nu is de kans groot dat de coach geen nieuwe permanente aanvaller erbij krijgt.

Dat schrijft kwaliteitskrant The Guardian althans dinsdag. Het medium schat de kans als 'onwaarschijnlijk' in dat Manchester United nu in januari alsnog een aanvaller op permanente basis naar Old Trafford kan halen. 'Dat zal eerder op huurbasis gebeuren, dan een definitieve transfer, zoals gebruikelijk is bij United', aldus de krant.

Bij Gakpo was dat anders geweest, hem hadden ze wel voor vijftig miljoen euro kunnen ophalen op permanente basis. Maar omdat ze naast zijn diensten grijpen, is het waarschijnlijker dat de clubleiding switcht en zoekt naar een tijdelijke opvolger van Ronaldo, om dan na het seizoen eventueel te kunnen kijken naar een definitieve vervanger van de Portugees.

Lees ook: 'Ten Hag meldt zich in interessante strijd om WK-revelatie'

Ook bij Gakpo wilde Manchester United liever eerst een huurdeal met verplichte koopoptie. 'Maar dat was minder aantrekkelijk voor PSV, dat wist dat Liverpool meteen het volle bedrag wilde betalen.' Door het vertrek van Ronaldo komt er in het salarishuis wel tien miljoen euro vrij, dat is het bedrag dat Ten Hag in deze winterstop in elk geval mag investeren.

'Maar de verdere financiering van een nieuwe aanwinst is zeer onzeker doordat de eigenaren van Manchester United afwillen. Een huurspeler in deze winter is dan veel logischer dan een grote langetermijnaanwinst, die komt in de zomer.' Daarvoor zou João Félix in beeld zijn: hij is ongelukkig bij Atlético Madrid. De tijdelijke komst van Marko Arnautovic, waarover in de zomer werd gesproken, is volgens het medium geen optie meer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen