Pijnlijke oproep politie: speel voetbalwedstrijden zonder supporters

20 december 2022, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een zeer opmerkelijke oproep van de voorzitter van de politiebond ACP: schaf de aanwezigheidheid van voetbalfans in het stadion bij grote wedstrijden af. Door een aantal duels per seizoen zonder publiek te laten spelen, kan er een hoop manuren worden bespaard. Op die manier moeten de problemen worden opgelost.

Die oproep doet voorzitter Wim Groeneweg in De Telegraaf. Nederlanders hebben het gevoel dat er zelden of nooit een politieagent in de buurt is en dus moet de zichtbaarheid groter worden, maar daarvoor moeten er uren worden vrijgemaakt. Bovendien is de capaciteit de laatste jaren afgenomen en zijn er grote problemen bij de politie. "Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes", stelt Groeneweg in de ochtendkrant.

Een oplossing is om te besparen om de dingen in de samenleving waarbij veel toeschouwers zijn. "Één daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn", is de pijnlijke oproep van Groeneweg.

Lees ookHilarisch: Weghorst running gag in Argentinië na Messi-ruzie

Op die manier kunnen er manuren worden bespaard, die kunnen worden gebruikt om andere problemen (diefstal, vernielling, et cetera) op te pakken. Hoewel de voetbalclubs al een deel van de politietaken rond wedstrijden heeft overgenomen, is dat niet voldoende. Ook helpt het niet dat er bepaalde wedstrijden al zonder uitfans gespeeld wordt, zoals De Klassieker. Rond die wedstrijden is alsnog veel politie op de been om ongeregeldheden te voorkomen óf elders nodig om daar ongeregeldheden te voorkomen. Bij Radio 1 is de KNVB om een reactie gevraagd op het opmerkelijke voorstel, maar de voetbalbond heeft nog niet gereageerd. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien de uitspelende ploeg geen supporters meer mee laten nemen. Of misschien de politie laten werken(echt werken) ipv ergens met flitser in de berm laten staan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kom al jaren bij Feyenoord en het stikt er altijd van de politie terwijl je die eigenlijk alleen nodig hebt in bepaalde wedstrijden. . Uitsupporters kan best als je dat wat beter organiseert . Als je een vast aantal politie agenten inzet ,maar je kijkt niet verder dan je neus lang is ,dan kom je met uren en mankracht natuurlijk altijd in de problemen

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schaf de aanwezigheid dan bij alle grote evenementen af . Nee alleen weer voetbal. Trouwens met een strenger beleid /wet/straffen ,heb je na een tijd misschien ook minder mensen nodig .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen