Hoe Frankrijk zeven keer kon wisselen in de WK-finale

19 december 2022, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk verloor de WK-finale van Argentinië, maar aan de hoeveelheid verse krachten in het elftal kan het niet hebben gelegen. Waar de opponent in de reguliere speeltijd slechts eenmaal wisselde, maar uiteindelijk na verlenging wel zes verse krachten binnen de lijnen bracht, zette Didier Deschamps zeven nieuwe spelers binnen de lijnen. Dat is eenmaal vaker dan normaliter toegestaan is.

Toch zal Frankrijk niet worden aangesproken op de vele wissels. In de reguliere speeltijd mogen teams namelijk vijfmaal wisselen en bij een verlenging komt er nog een extra wissel bij. Ook hebben alle teams de mogelijkheid om een keer extra te wisselen bij een hoofdblessure. Die regel werd ingevoerd om te voorkomen dat spelers met hoofdklachten doorgaan tijdens wedstrijden.

Bij Frankrijk ging Adrien Rabiot in de verlenging naar de kant met een hoofdblessure. Na een forse botsing met Argentinië-aanvaller Julian Álvarez kon Rabiot niet verder en daardoor werd hij vervangen bij de nationale ploeg van Frankrijk. Deschamps wisselde daarna nog een laatste maal aan het einde van de verlenging, waarmee de teller in totaal op zeven kwam.

Lees ook: Vijf conclusies na de bloedstollende WK-winst van Argentinië

Randal Kolo Muani, Marcus Thuram, Kingsley Coman, Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Ibrahim Konaté en Axel Disasi kwamen als invallers binnen de lijnen bij Frankrijk, maar de technische staf van Deschamps heeft zich niet vergist. Zij hebben er bewust voor gekozen om na de hoofdblessure nog een zevende keer te wisselen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen